Oduvek su utakmice Metalca i Konstantina nosile epitet derbija, oba tima po pravilu su završavala u Superligi, prštalo je od duela, uvek je bilo neizvesno… Na žalost, sada je samo neizvesno! I Konstantin i Metalac su kasno ušli u pripreme, a Valjevci su tek u poslednji čas pronašli način da prevaziđu probleme i priključe se takmičenju. Oba tima izgubila su u prvom kolu i pobeda u ovom duelu nameće se kao velika potreba, jer će, iako je tek početak sezone, poraženom biti znatno teže da stigne do samopouzdanja, neophodnom da se prekine serija poraza. Stoga su mnogi skloni da ovoj utakmici daju naziv „derbija začelja“, ali još je rano za takve ocene.

Nišlije su apsolvirale poraz od Beovuka u kojem ih je loš finiš koštao pobede, veruju da su sada nešto bolji nego pre sedam dana, ali to će se najbolje pokazati na sutrašnjoj utakmici, koja nas uvodi u drugo kolo domaćeg prvenstva. Slaviša Bogavac svakako će biti jedan od Jaćimovićevih aduta, a igrač koji je izgradio respektabilnu karijeru izražava oprezni optimizam pred duel u Valjevu. No, najpre se dotakao prethodne utakmice, a potom nadovezao na meč sa Metalcem:

Nije sve bilo loše u porazu od Beovuka. Imali smo i perioda veoma dobre igre, ali i one prilično loše i sve dok ne svedemo te oscilacije na minimum, neće biti dobro. Naš osnovni problem je mala rotacija, jer u velikoj potrošnji određenog broja igrača dolazi do pada koncentracije u finišu. Stoga o tome moramo voditi računa u Valjevu, a mislim da smo sada i za neki procenat spremniji nego prošlog vikenda. Slične probleme ima i Metalac, koji je prošlu utakmicu sa Dinamikom odigrao sa petoricom u timu, sada imamo informaciju da su im pristigla trojica novih igrača i sigurno je da će biti jači. Zbog toga bih im dao ulogu blagog favorita, ali mi moramo da se potrudimo da odigramo najbolje što možemo u ovom trenutku i da pokušamo da u Valjevu osvojimo prve bodove. Mislim da se polako „dižemo“ kao tim, dosta je novih igrača i valja sve to ukopiti i pripremiti se, ali kada se budemo pojačali na deficitarnim pozicijama, verujem da će sve krenuti na bolje. No, i do tada moramo na svakoj utakmici da tražimo maksimum, pa verujem da ćemo već u Valjevu pokazati ono najbolje od sebe – kaže najiskusniji igrač Konstantina.

Trener Predrag Jaćimović najavio je, još po svom dolasku, probleme na početku sezone, znajući da tek treba da formira tim i da ga pripremi za izazove u Košarkaškoj ligi Srbije. Ekipa još nije zaokružena, traže se još jedan ili dvojica igrača, a čeka se i dozvola za Luku Živkovića, koji neće moći da igra u Valjevu, ali se u Konstantinu nadaju da će ovaj momak, koji se školovao u Americi, dobiti pravo da zaigra već protiv Vršca. Do tada, Jaćimović će se osloniti na sastav kojim raspolaže, a olakšavajuća okolnost je da je i Metalac još u fazi formiranja „rostera“:

Luka je već pomalo nestrpljiv, a sigurno je da bi nam značio, ali moraćemo bez njega dok ne dobije dozvolu. Razgovaram sa jednim plejmejkerom, koji je mlad i ambiciozan, a ima i nešto iskustva i sigurno je da ćemo naredne sedmice izgledati malo drugačije. No, sada je potrebno da se „stisnemo“ i odigramo što bolje možemo. Metalac se pojačao, stigli su im Miloš Janković na centru, šuter Radivojević i iskusni krilni centar Dušan Hukić iz Tamiša. Iskusniji su i, za razliku od nas, imaju visinu, naročito sa Dujkovićem. Sad su dosta kvalitetni, ali pitanje je koliko su uspeli da se uigraju i spreme i očekujem da ćemo parirati, pre svega na spoljnim pozicijama. Nadam se da ćemo imati i malo više svežine nego prošlog vikenda, ali i da se nećemo susretati sa nekim, pomalo i čudnim stvarima, jer nam je, recimo, protiv Beovuka sedam puta sviran faul u napadu i to u situacijama kada su dešavanja bila na drugoj strani terena i naš igrač nije stekao nikakvu prednost u napadu niti je bio na lopti. No, neću da gubim koncentraciju na takve stvari, sugiresaću igračima da se okrenu isključivo terenu i verujem da mi ovu utakmicu možemo da dobijemo – rekao je Jaćimović na susretu sa novinarima pred premijerni meč drugog kola Košarkaške lige Srbije.

Metalac i Konstantin igraće u petak od 18 sati, a utakmicu će direktno prenositi kablovska TV Arena sport.

Leave a Reply