U Konstantinu su u finišu sezone pronašli svoj „modus vivendi“ i žele da uživaju u svakoj od preostalih utakmica, dok su još prvoligaši. No, to će trajati još samo tri kola, a onda će u niškom klubu morati da se pozabave jačanjem tima, koji bi se ekspresno vratio među prvoligaše. Stoga je, u finišu sezone, svaka utakmica neka vrsta testa za mlađariju koja želi da se pokaže, nakupi još malo iskustva i nametne se za mesto i u ekipi za sledeću sezonu.

Konstantin je odigrao sjajno u poslednja dva meča. U meču sa Spartakom je nagrađen pobedom, u neizvesnoj završnici na gostovanju OKK Beogradu uspeh je izostao mahom i zbog nekih čudnih sudijskih odluka. No, u niškom timu su i to doživeli kao neku vrstu iskustva, ali nemaju nameru da odlože oružje, već sa velikim motivom dočekuju i duel sa Napretkom, koji je dugo slovio kao kandidat za Superligu, ali su Kruševljani doživeli četiri poraza u poslednjih pet utakmica i sada su se pozicionirali u „zlatnoj“ sredini:

Napredak je dobra ekipa, sa nekolicinom igrača koji svakom mogu da stvore probleme… Objektivno, u Niš dolaze kao favoriti, ali mi smo već nebrojeno puta pokazali da se nikome ne sklanjamo, a poslednja naša izdanja baš hrabre i obećavaju. Antić i Bogavac pružaju sjajne partije, a uz njih stasavaju i ovi mlađi i sigurno je da i u ovaj meč ulazimo sa ambicijom da pobedimo. Osim Luke Živkovića, koji je, po svemu sudeći, završio sezonu, svi ostali su zdravi i željni igre. Ulaz u halu je slobodan, pa se nadam da ćemo ovog puta imati i značajnu podršku publike, jer bi našim igračima to mnogo značilo i sigurno bi bilo lakše stići do uspeha – kaže trener Konstantina Ivan Simić.

Zbog Sajma turizma u Čairu, Konstantin i Napredak igraće u hali OŠ „Duško Radović“, a utakmica se igra u subotu sa početkom u 16.30 sati. Ulaz je besplatan!

Leave a Reply