WP_20160906_003

Predrag Jaćimović novi je trener Konstantina. Nekadašnji trener Ergonoma, na čijoj klupi je sedeo tri godine, tako se vratio u Niš. Jaćimović je trenersku karijeru počeo u mlađim selekcijama Partizana, a potom je vodio Zlatorog Laško, skopski MZT, Radnik iz Bijeljine, niški Ergonom, Krku iz Novog Mesta, Banjalučku pivaru, OKK Beograd, aleksinački Napredak, te Zlatibor iz Čajetine. Jaćimović je večeras stigao u Niš i upravo je završio svoj prvi trening kao šef struke Konstantina.

Stigao sam u klub koji je proteklih godina imao kontinuitet u radu i odlične rezultate. Dobro su radili, imali zajedništvo i to se i te kako videlo. No, sada je potpuno drugačija situacija. Mi tek formiramo tim, dosta je tu novih momaka i jasno je da ćemo morati i dodatno da se pojačamo. Rano je govoriti o nekim ciljevima, ali jasno je da će biti potrebno dosta vremena i truda da se stvari dovedu na neki željeni nivo. Sad, vremena baš i nemamo, jer za mesec dana počinje sezona, ali neće se sve rešavati 8. oktobra, kada se igra prvo kolo – rekao je Jaćimović posle prvog treninga.

A na njemu su se mogla videti mnoga nova lica. Danas su jednogodišnje ugovore potpisala čak osmorica igrača i to Andrija (21) i Aleksa (18) Simović, Jovan Anđelković (20), Miloš Stojanović (22), David Dojčinović (21), Nemanja Đorović (20), Marko Gaćinović (26) i Slaviša Bogavac (36).

Osim osmorice novajlija, Konstantin računa i na četvoricu igrača iz prošle sezone. To su kapiten Nemanja Gudžić (25), Vukan Stojanović (20), Lazar Mladenović (21) i Dušan Stanković (19).

Podsetimo, na 72 sata do početka prvenstva klub može da registruje još trojicu igrača, a posle prvog kola još četvroricu, pa treba očekivati i dodatnu selekciju u Konstantinu.

U prvom kolu Košarkaške lige Srbije, Konstantin će, 8. oktobra, dočekati ekipu Beovuka.

WP_20160906_011 (1)

 

Leave a Reply