Božidar Babović (20), dojučerašnji košarkaš valjevskog Metalca, prvo je pojačanje Konstantina u novoj sezoni. Babović je prošao Partizanovu školu, a prvu seniorsku sezonu odigrao je u Spartaku iz Subotice. Ovog leta je stigao u Metalac, gde nije uspeo da se izbori za značajniju minutažu, pa je rado prihvatio poziv Marka Cvetkovića da se priključi Konstantinu. Prošao je sve reprezentativne selekcije, a ovog leta je sa U-20 timom Srbije osvojio titulu prvaka Evrope u Italiji. Babović je sa niškim klubom potpisao ugovor do kraja sezone, a nakon što mu je uručen dres sa brojem 5, usledila su i čestitanja:

Drago mi je što sam došao u klub kakav je Konstantin, za koji važi uverenje da igra dobru timsku košarku i koji iz godine u godinu ima sve veće ambicije. Nadam se da ću se što bolje uklopiti i da ću ovde početi da ostvarujem neke od svojih snova – rekao je Babović nakon dolaska u Niš.

Babović može da igra i na pleju i na „dvojci“, ali sva je prilika da će u Konstantinu više igrati na beku:

Razgovarao sam sa trenerom Cvetkovićem i čini mi se da me on više vidi na „dvojci“ – koncizan je novi igrač Nišlija.

Ovdašnji ljubitelji košarke mogli su ga videti na delu, kada je prošle godine upravo u Nišu osvojio titulu juniorskog prvaka Srbije sa Partizanom i zavredeo zvanje najbolje igrača Finalnog turnira:

Jeste, baš me lepa sećanja vezuju za Niš i nadam se da će mi tek biti lepo ovde – dobrog je raspoloženja Babović.

Nadanja su, svakako, obostrana…

 

Leave a Reply