Košarkaši Konstantina u ponedeljak nastavljaju takmičenje u Superligi gostovanjem Mega leksu.  Nakon meča sa Crvenom zvezdom, u kojem nisu pružile ozbiljniji otpor najboljem timu u regionu, Nišlije se nadaju da će u narednoj utakmici popraviti utisak, iako je jasno da ni u ovom duelu šanse za podvig nisu velike. Ipak, u Konstantinu potenciraju rešenost da iz meča meč napreduju i veruju da će uspeti u nameri da se dostojno suprotstave veoma talentovanom timu koji sa klupe predvodi Dejan Milojević:

Pred nama je duel sa još jedan ABA ligašem, nakon Partizana i Crvene zvezde, protiv koga bi, za pristojan rezultat, trebalo da odigramo na nekom našem maksimumu. Zna se da su oni skup vrlo talentovanih i kvalitetnih pojedinaca, željnih napretka i dokazivanja i da bismo mogli da im pariramo, naša želja i zalaganje moraju biti na višem nivou od njihovih. Samo nekim pozitivnim pristupom i punom koncentracijom možemo da im se suprotstavimo onako kako želimo. Ja se nadam da ćemo u ovoj utakmici pokazati atribute koji su nas krasili u većem delu sezone i ako bude tako, ja ću biti zadovoljan-kaže trener Nišlija Marko Cvetković pred drugo gostovanje, a peti meč u Superligi.

Jokić, Miljenović, Krstić, Kešelj, Musli, Zagorac, Jaramaz i ostali u Milojevićevom timu prolazili su ili će tek proći kroz naše reprezentativne selekcije. Ipak, u Konstantinu nema bojazni od rivala, već samo od ponavljanja nekih sopstvenih slabosti:

Oni su mlada ekipa, sa par iskusnijih pojedinaca, koja odiše talentom i željom za dokazivanjem. Malo su slabije počeli takmičenje u Superligi, ali su u Pančevu pobedili razlikom većom od 40 poena, što pokazuje da im je stalo da što pre zaigraju onako kako se od njih i očekuje. Nekako, najzvučnija imena su Jokić i Miljenović, ali to je pažljivo selektirana ekipa u kojoj zaista nema slabog pojedinca. Što se nas tiče, sigurno je da ne igramo onako kako smo želeli i kako se, možda, to od nas i očekivalo, ali uveravam vas da ni nama ne manjka želje da pokažemo da smo dostojni ovog društva u kojem igramo. Nadam se da ćemo već protiv Mege uspeti da podignemo nivo naše igre i da ćemo željom i htenjem uspeti da nadomestimo razliku u kvalitetu i dostojno se suprotstavimo još jednom ABA ligašu-kaže Vladimir Đorđević, bek niškog tima.

Mega je, dakle, veliki favorit, ali u Konstantinu uveravaju da u njima još ima baruta, preostalog iz KLS i nadaju se da će već u ovom kolu biti u prilici da ga upotrebe. Utakmica počinje u 20 sati.

Leave a Reply