Košarkaši Konstantina u petak će dočekati Spartak, u 7. kolu Košarkaške lige Srbije. Dva tima se do sada nisu sastajala, Subotičani su se ove godine vratili iz Druge lige, dok Nišlije igraju svoju treću prvoligašku sezonu. Na redovnoj konferenciji za novinare u press sali hale Čair, govorili su igrači Vladimir Veličković i Nemanja Vučićević, te pomoćni trener Vladimir Zlatanović.

Plejmejker niškog tima Vlada Veličković kaže da dobitnički recept ne treba menjati ni u meču sa Subotičanima:

Mislim da je ključ pobede, kao i do sada, jaka kolektivna odbrana. To je naš najveći adut i najbolja odlika ovog tima i iz nje dobijamo i ostale benefite u igri. Ni sada nema neke osobite filozofije, trudićemo se da u pristupu budemo maksimalni, da im odbranom otežamo život, da meč svedemo na mali broj poena. Znam da nas javnost proglašava za apsolutnog favorita, ali siguran sam da ovo za nas nije „unapred dobijena utakmica“. Bilo bi veoma opasno ako bi se razmišljalo na takav način i nadam se da intenzitet košarke koju prikazujemo neće popustiti ni za milimetar. Verujem da ćemo pružiti još jednu dobru partiju i nastaviti niz pobeda s početka sezone – rekao je Veličković.

Nemanja Vučićević se poslednji priključio Konstantinu, polako ulazi u sistem igre trenera Marka Cvetkovića, minutaža mu je sve veća, a o meču sa rivalom iz Subotice kaže:

Spartak je stigao iz „B“ lige, ali je u prvih šest kola pokazao ozbiljnost i veliku motivisanost i nikako nije tim koji bi smeo da se potceni. Na sreću, i kada bismo samo i pomislili da se opustimo, naš stručni štab je tu da nas vrati na pravi kolosek. Treniramo jako, a igramo bez pritiska. Imamo sjajnu atmosferu u timu i trudimo se da je demonstriramo i na terenu. Siguran sam da ćemo se dobro pripremiti za utakmicu, jer treneru Zlatanoviću u skautiranju rivala ne promiče ni najmanji detalj. Verujem u pobedu i nadam se da ćemo do nje i stići – kaže pojačanje Nišlija iz užičke Slobode.

Ispred stručnog štaba, ovog puta se novinarima obratio pomoćni trener Vladimir Zlatanović, koji ovako vidi sutrašnju utakmicu:

Spartak je u prošlom kolu protiv Borca ostvario i treću pobedu u sezoni, pa u Niš svakako dolaze rasterećeni. Sa druge strane, mi ne možemo pobeći od uloge favorita, ali ćemo se svakako potruditi da utakmicu shvatimo maksimalno ozbiljno. Jer, posle pobede u Vršcu, sigurno je da svi mi u podsvesti držimo da ne bi trebalo da bude problema u večerašnjoj utakmici, ali posao stručnog štaba je da ne dođe do bilo kakvog opuštanja i da ekipu održimo u nekoj maksimalnoj mobilnosti – napomenuo je Zlatanović, a onda je više pažnje posvetio načinu igre rivala:

Subotičani forsiraju brzu košarku, pokušavaju da i posle primljenog koša brzo povedu i reše napad i da iz neke tranzicije dođu do lakih poena. Sledeća opcija im je šut sa linije 6.75, bez mnogo igre koja se završava šutem za dva poena. To je, naravno, mač sa dve oštrice, jer preuzimaju rizik da uđu u probleme ako im šut zakaže. Mi ćemo, razumljivo, nastojati da ih sprečimo u pokušajima da stignu do laganih poena, trudićemo se da u igri prevlada naša odbrambena moć i verujem da ćemo, ako to budemo sproveli u delo, biti blizu sedme prvenstvene pobede – zaključio je Zlatanović.

Utakmica se zbog sajma knjiga u hali Čair, igra u petak od 20 sati, a ulaznice se, kao i na prethodna dva meča u Nišu, neće naplaćivati.

Leave a Reply