Konstantin je u nezavidnoj situaciji. Da bi stigao do opstanka, bukvalno mu treba povoljan rezultat na svakoj od utakmica poslednjeg kola. Ponajpre na njegovoj, jer je uslov svih uslova da dobije meč sa Beovukom u Beogradu. No, Nišlijama je potrebno da se poklope i svi preostali rezultati. Konkretno, neophodno im je da Žitko dobije svoj meč sa aleksinačkim Napretkom, odnosno da Klik izgubi u Kruševcu i da Star bude poražen u Zrenjaninu. Jer, jedino tada bi se stvorila situacija iz koje Nišlije mogu da profitiraju.

 Potrebno je, naime, da se u poslednjem kolu stvori krug u kojem će se naći tri ekipe – Konstantin, Star i Klik. Tada bi svako imao 2-2 u pobedama i porazima, ali najslabiju koš razliku u tom krugu imaju Novosađani. Klik bi imao +21, Konstantin -9, a Star -12 i ispao bi iz lige.

 Sad, koliko je to izvesno i moguće, teško je reći. Objektivno, male su šanse da se dogodi upravo takav epilog, tim pre jer protivnici Konstantinovih konkurenata nimalo nisu zainteresovani za ishode ovih mečeva. No, sve dok se igra, nada postoji:

 –Upravo tako! Naše je da završimo na pravi način meč u kojem se mi pitamo, a kako će biti na ostalim utakmicama to nimalo ne zavisi od nas. U Beograd putujemo kompletni, nemamo ni povređenih ni bolesnih, što je zaista retka situacija ove sezone. Beovuk je mlada ekipa, odavno su ispali, ali iz meča u meč pokazuju da nisu malodušni. Naprotiv, i u Nišu su pokazali da se nikako ne smeju potceniti. Ovde su nas mučili 25 minuta, što nas navodi na oprez i punu koncentraciju. Favoriti jesmo, ali to moramo da pokažemo i na terenu – napominje trener NIšlija Ljubiša Damjanović.

 Sve utakmice poslednjeg kola igraju se u subotu od 18 sati. Dakle, parovi su: Beovuk – Konstantin, Napredak (KŠ) – Klik, Proleter – Star i Žito basket -Napredak (AL).

 Tabela: Napredak (AL) 9-4, Klik 8-5, Star 8-5, Žitko basket 8-5, Konstantin 7-6, Proleter 6-7, Napredak (KŠ) 4-9, Boevuk 2-11.

Leave a Reply