Konstantin su svi otpisali, a tek je devet kola odigrano. No, važno je da u niškom timu nisu „digli ruke“ i da i dalje veruju da je moguće preokrenuti sezonu. Za tako nešto neophodno je što pre ostvariti prvu pobedu i činilo se da je meč sa OKK Beogradom dobra prilika za to, a onda je Nišlije zadesio novi peh. Kajl Rendal je povredio zadnju ložu i propustiće i meč sa OKK Beogradom i gostovanje Napretku, narednog vikenda.

No, ni to nije obeshrabrilo niški tim, koji ne odustaje…

Dolazi nam tim koji je takođe u donjem delu tabele i jedan od rivala protiv kojih moramo da tražimo put do pobede. Oni se puno oslanjaju na Kimanija Frenda i prvi zadatak je, naravno, da njega zaustavimo. Spremni smo na borbu svih 40 minuta, iako smo neke poslednje utakmice izgubili u samom finišu. No, mi ne odustajemo, a verujem da će i nas malo sreća pogledati-rekao je krilni centar Dušan Šišić uoči utakmice sa OKK Beogradom.

Trener Ivan Simić sa sobom je u Niš doneo veliki entuzijazam i ne dopušta letargiju posle devet startnih poraza:

Iako posle ovih 0-9 to zvuči možda i nerealno, ja još verujem da možemo do opstanka i borićemo se do kraja. A svakako možemo do boljih rezultata. Hrabri onih 35 minuta u Subotici, tako bi trebalo da igramo na svakoj utakmici. Želeo bih da pohvalim igrače, daju i više od maksimuma na treninzima i zaista verujem da će to početi da se isplaćuje-rekao je Simić na konferenciji za novinare uoči večerašnje utakmice.

OKK Beograd u dosadašnjem delu sezone ima tri pobede i šest poraza, a već letimičan pogled na statistiku pokazuje ko je glavna opasnost u protivničkom timu:

Najveći broj njihovih napadačkih opcija završava Kimani Frend i jasno je da će imati našu posebnu pažnju. Sad, sigurno je da će nam nedostajati povređeni Rendal, to je veliki hendikep za nas, ali biće to prilika za ostale momke na ovoj poziciji da se pokažu. Ovo je veoma bitna utakmica za nas i nadam se da će nam i publika pomoći, voleo bih da imamo domaći teren u punom smislu te reči. Onda bi mnogo toga bilo drugačije-žali Simić što Konstantin nema svog „šestog“ igrača na tribinama.

Subotnja utakmica se igra u Čairu, a počinje u 19.30 sati.

Leave a Reply