Niški košarkaši započeli su 2016. godinu pobedu nad Beovukom, a u subotu će odigrati još jednu utakmicu u kojoj neće moći da računaju na tandem suspendovanih „četvorki“ Danila Tasića i Mladena Vitkovića. Da nevolja bude veća, razboleo se i centar Lazar Mladenović, pa će Konstantin u Jagodini morati da igra sa izuzetno niskom ekipom. Ipak, rival je poslednjeplasirana ekipa na tabeli, tim koji je u dosadašnjem toku sezone ostvario samo jednu pobedu, pa se, sa te strane gledano, može reći da je ovo „sreća u nesreći“, jer bi protiv neke ekipe iz vrha ovakav hendikep svakako bio nenadoknadiv. Ovako, iako umanjene, Konstantinove šanse za pobedu i dalje su vrlo opipljive.

Nišlije su ohrabrene i povratkom trenera Marka Cvetkovića, koji se, nakon „odrađene“ kazne u utakmici sa Beovukom, vraća na klupu niškog tima.

Ako se gleda samo plasman na tabeli, jasno je da smo mi favoriti, ali zbog naše sveukupne situacije ne možemo da se opustimo, još manje da pretimo. Sigurno je da smo deficitarni u reketu, jer od visokih igrača imamo samo Ostojića na „petici“, pa ćemo od „trojki“ kojima raspolažemo morati nešto da „upakujemo“, da se prilagođavamo i da igramo atipično. Naravno, verujem u momke i ne sumnjam da će ih hendikep sa kojim ulazimo u meč naterati da od prvog trena budemo na nekom maksimumu i opreza i agresivnosti – kaže Cvetković uoči sutrašnjeg gostovanja „fenjerašu“ na tabeli Košarkaške lige Srbije.

Jagodina je skup mladih igrača, koji traže afirmaciju i igraju bez rezultatskih imperativa, ali sigurno je da se ne mire sa sadašnjim plasmanom, a gostovanje oslabljenog Konstantina sigurno vide kao priliku za veliki „skalp“. Stoga Cvetković najpre poziva na oprez:

Oni su tako koncipirali ekipu da im rezultat ove sezone nije u prvom planu, već žele da igrači koji pripadaju jednoj menadžerskoj agenciji dobiju minutažu i da se kroz ovu ligu razigravaju i dokazuju. Većina njihovih igrača vrlo je sposobna u igri „jedan na jedan“, mogu na taj način da stiču prednost i ako im dozvolimo da se rastrče i razmahnu, mogli bismo da imamo problema. U Čairu su nam parirali u većem delu utakmice, dobili smo ih igrom koja baš i nije bila sjajna, ali nadam se da smo iz tog meča izvukli i neke pouke. Ovog puta je, zbog manjka visokih igrača, potreban i dodatni napor kako bismo nametnuli naš ritam i izbegli „jurnjavu“ koja bi njima išla na ruku. Imamo informaciju da će Jagodina moći da računa i na Kimanija Frenda, koji je, zna se, imao problema sa zakonom, ali će verovatno igrati u meču sa nama, dok je Popovski-Turanjanin izostao u meču sa Borcem, ali i on bi mogao da bude u sastavu za subotnji meč. U svakom slučaju, na nama je da pokušamo da se još jednom izdignemo iz situacije u koju smo zapali i da pokušamo da novom pobedom uvećamo svoje šanse da se nađemo u Superligi – rekao je Cvetković na konferenciji za novinare uoči subotnje utakmice.

Trenera Nišlija može da ohrabri povratak Strahinje Stojačića punom treningu, posle preležane bolesti. Lucidni plejmejker Konstantina takođe smatra da će samo maksimalno odgovoran pristup omogućiti niškom timu da se zadovoljan vrati iz Jagodine:

Jedino što ne predstavlja nikakvu dilemu jeste naša ambicija da pobedimo u ovoj utakmici. A sigurno je da ćemo biti veoma oslabljeni i za uspeh će nam trebati maksimalna koncentracija, kao i pojačana agresija na svakom delu terena. Njihova pozicija na tabeli nas svakako neće zavarati, jer je reč o mladoj ekipi u kojoj svaki igrač želi da dođe do izražaja i mogao bi da nam stvori probleme. Dakle, bićemo veoma oprezni, jer znamo da će nam u rotaciji nedostajati čak trojica igrača i verujem da će nam takav pristup doneti i pobedu – optimista je Stojačić.

Utakmica u Jagodini počinje u 19 sati.

Leave a Reply