WP_20160211_001

 

Povrede izbacile iz ritma: Dušan Stanković i Marko Cvetković na konferenciji za novinare

U Konstantinu je prava pravcata bolnica. Niški tim gotovo je desetkovan na treningu, pa je trener Cvetković u pomoć pozvao i jednog od najtalentovanijih kadeta Mišu Milojevića, kako bi bar donekle mogao da sprovede u delo svoje zamisli. Kako stvari stoje, Nišlije će desetkovane otputovati i u Pančevo, na utakmicu sa Tamišom, koji se bori za plasman u Superligu i sigurno je da će mu problemi Konstantina samo još više podići samopouzdanje. A u dvorani „Strelište“ Nišlijama nikad nije bilo lako. Prošle sezone su tamo izgubile oba meča: prvi posle tri produžetka, drugi u Superligi:

Ovo je opet, na neki način, derbi kola, jer je i Tamiš, kao i Mladost sa kojom smo igrali prošlog vikenda, pretendent na mesto koje vodi u Superligu. Dobro se poznajemo, sa njima smo poslednjih godina igrali baš dobre utakmice. Znamo njihov sistem igre i način na koji treba da odigramo protiv njih, ali ne znam i da li ćemo biti u mogućnosti da te zamisli sprovedemo u delo. Oni baziraju igru na tvrdoj odbrani i na malom broju primljenih poena. Znamo da im je Smiljanić glavna poluga u napadu sa spoljnih pozicija, ali nisam siguran da će igrati protiv nas, jer čujemo da i on ima zdravstvenih problema. Zbog toga verujem da će nam najveće probleme zadavati sa unutrašnjih pozicija, ali probaćemo da se prilagodimo i odgovorimo na pravi način – rekao je trener Konstantina Marko Cvetković na redovnoj konferenciji za novinare.

A onda se okrenuo problemima koji tište niški tim i koji bitno ometaju i trenažni proces i pripremu mečeva:

Već dve sedmice zdravstveni bilten ekipe je prilično loš, a i sada je velika enigma u kakvom ćemo sastavu moći da se suprotstavimo Pančevcima. Fond igrača na treningu nam je bitno smanjen: Gudžić kuburi sa kolenom i na terapiji je koju mora da ispoštuje, Vitković i Vukan Stojanović imaju malo teži vid prehlade i ne dolaze na treninge, baš kao i Goran Ostojić, Strahinja Stojačić je povredio leđa, a Lazar Mladenović zglob. Dakle, njih šestorica su pod velikim znakom pitanja, a ja se nadam da će bar dvojica od te šestorice moće da se stave na raspolaganje i da ćemo koliko-toliko moći da sastavimo ekipu koja će izaći na megdan Tamišu – izneo je Cvetković detalje iz zdravstvenih kartona koji nimalo ne ulivaju nadu pred teško gostovanje u Pančevu.

Ipak, u Konstantinu uveravaju da sigurno neće odustati ni od borbe, ni od pobede, ali i da u ovom trenutku ima važnijih ciljeva:

Probaćemo da im se adekvatno suprotstavimo sa što manjim brojem igrača, kako bismo poštedeli ove igrače sa najvećim problemima i omogućili im da se oporave za meč sa Mega Leksom na otvaranju Kupa Koraća. Ni mi nemamo previše iskustva u ovakvoj situaciji, jer se baš pogodilo da veliki broj igrača odsustvuje sa treninga i nismo u mogućnosti da se adekvatno pripremimo za ovako ozbiljnog rivala kakav je Tamiš. Ali, šta je-tu je, u kakvom god sastavu da izađemo na parket, trudićemo se da odigramo na maksimalnom nivou i svakako ćemo ići na pobedu – ne odustaje Cvetković od svoje filozofije košarke.

U takvoj situaciju šansu čekaju oni najmlađi prvotimci, a jedan od njih je i 18-godišnji Dušan Stanković:

Dobro treniramo, ali problem je što veliki broj igrača odsustvuje. Ipak, nadam se da ćemo se „pregrupisati“ i da ćemo moći da se adekvatno suprotstavimo ekipi Tamiša. Bitno je da imamo dobar pristup, da budemo koncentrisani i, naravno, da igramo dobru odbranu, jer je to polazna tačka za sve benefite koje stičemo u igri. Nadam se pobedi – kaže mladi krilni centar Konstantina.

Tamiš i Konstantin igraće u subotu, od 19 sati.

WP_20160211_004

Prinuđeni da budu u jaknama, umesto u sportskoj opremi: Mladenović, Gudžić i Ostojić

Leave a Reply