Osmo kolo Košarkaške lige Srbije donosi Konstantinu novu nadu u renesansu. Realno, šanse za neki veliki preokret mere se promilima, ali ako su negde čuda moguća, onda je to slučaj u sportu. U niškom klubu nisu izgubili motive, vera u preokret još postoji, ali čini se da je Borac poslednja šansa da se tako nešto dogodi.

Trener Predrag Jaćimović je posle meča sa Mladošću delovao iscrpljeno, bio je prilično razočaran igrom u duelu koji je označen utakmicom sezone. Nakon toga, klub je odlučio da raskine ugovor sa Stefanom Stefanovićem, jer u Konstantinu se rešeni da, ako već rezultatima narušavaju teško stečen renome, nikako ne dozvole nedisciplinu i samovolju pojedinaca. Novinare je na redovnoj konferenciji interesovalo kako je to uticalo na radni tonus ekipe i da li otkaz Stefanoviću znači i svojevrsno upozorenje ostalim igračima:

Vidite, ja nemam zamerki na to kako se igrači odnose prema svojim obavezama. Šta više, mogu da kažem i da sam zadovoljan onim što ulažu na treninzima. Sad, drugo je pitanje koliko neki od njih stvarno mogu. Pojedinci su bez iskustva i nenavikli na ovakav režim treninga. Eto, čim smo prošli taj uvodni deo, a podsetiću da smo sa pripremama počeli poslednji, malo smo pojačali intenzitet treninga i odmah su se javile povrede. Sad smo bez Luke Živkovića, koji nije trenirao još od utakmice sa Mladošću, a već duže ne mogu da računam na Lazara Mladenovića koji bi nam u ovoj situaciji dosta značio. A što se Stefanovića tiče, nije odigrao nijednu utakmicu onako kako smo verovali da može, a pri tom je svojim ponašanjem u kojem je tražio nekakav alibi, doveo klub u neku drugu vrstu nelagodnosti i morali smo da se rastanemo. Vidim i da se upire prstom u Rendala, ali ne može samo jedan igrač, ma koliko kvalitetan, sam da igra, posebno kad ga rivali udvajaju, a bilo je situacija i kad su ga čuvala trojica. Sad, priliku će svakako dobiti neki mlađi igrači, uvrstili smo u sastav i nekolicinu momaka iz kadetske ekipe, pa ćemo videti kako će to funkcionisati. Ako ne bude valjalo, menjaćemo opet, jer podsetiću da imamo pravo da dovedemo još dvojicu igrača. Na kraju krajeva, može da se promeni i trener. Znate, moje mogućnosti su takve kakve jesu, ja zaista nemam čarobnu palicu, jer u Škodi ne možete da se trkate sa BMV-om – slikovito je Jaćimović prikazao situaciju.

A posle serije od sedam uzastopnih poraza, svaka nova utakmica nosi epitet presudne, sve dok ima makar i teoretskih šansi da se sezona preokrene. Takav epitet nosi i subotnji meč sa Čačanima:

Borac je dobio prve dve utakmice u sezoni, a onda je vezao pet poraza. Nisu baš u tolikom čabru kao mi, ali sigurno je da im nije svejedno i da ovu utakmicu sa nama vide kao priliku da se malo podignu na tabeli. Imaju ekipu koja, igrački gledano, zaslužuje vrh tabele. U Žigeranoviću i dvojici Todorovića imaju visinu, na pleju je nekadašnji mladi reprezentativac Ilija Đoković, Mićić je sjajan i iskusan napadač, bek koji bi se uvek našao u nekoj mojoj selekciji. Imaju kvalitet, imaju i iskustvo i sigurno je da u Niš dolaze kao favoriti. No, ako uspemo da igru „prebacimo“ u prednje polje, oduzmemo im širinom prednost u visini, mogli bismo da budemo konkurentni. Ja se nadam da ćemo u ovaj meč uložiti i veliku energiju, agresivnost i spremnost na borbenost do, što se kaže, poslednjeg daha, onda imamo šansu i da je dobijemo – kaže trener Nišlija.

Igračima nije do priče. Samopouzdanje je, posle svih ovih poraza, na vrlo niskom nivou. No, jedan izbor uvek imaju, a to je – borba:

Daćemo sve od sebe, jer nam ne preostaje ništa drugo nego da se borimo – bio je koncizan, ali i vrlo jasan mladi Leskovčanin David Dojčinović, koji će odlaskom Stefanovića sigurno dobiti veću minutažu i priliku da se pokaže.

Zbog sajma knjiga u Čairu, Konstantin i Borac igraće u hali „Dušan Radović“, u subotu od 19.30 sati.

Leave a Reply