FMP je bio i prošao, Konstantin je baš obradovao sve Nišlije kojima košarka leži na srcu, ali prvenstvo se nastavlja i valja se okrenuti izazovima koji dolaze. A sutra u Čair stiže Vojvodina Srbijagas, tim koji ove sezone ni izbliza ne podseća na ekipu, koja je prošle sezone vodila velike bitke baš sa FMP-om i Konstantinom i pravila im društvo u Superligi. Novosađani su u deset odigranih kola ostvarili samo četiri pobede i više brinu o opstanku, nego o nekim većim dometima. Sa druge strane, Konstantin je uhvatio potpuni priključak za liderom iz Železnika, za kojim sada zaostaje samo jednu pobedu i jedan je od glavnih pretendenata na plasman u Superligu.

No, o tom-potom. Do Superlige ima još mnogo da se igra, a pred Nišlijama su i neki prioritetniji ciljevi:

Nakon pobede u Železniku, samopouzdanje nam je znatno poraslo. Dobili smo prvoplasiranu i do tada jedinu neporaženu ekipu u ligi, na njenom terenu i dospeli na drugo mesto. To nam sada omogućava da sami odlučujemo o sebi i plasmanu na Kup Koraća, što nam je neki prvi cilj u ovoj sezoni. Da bismo ga ostvarili, a napominjem da još nismo, moramo da nastavimo sa dobrim igrama i pobedama i sa tom mišlju ulazimo i u utakmicu sa Vojvodinom. Novosađani ove sezone ne pružaju igre na nivou prošlogodišnjih, ali to nas svakako neće zavarati. Moramo da pokažemo ozbiljnost, da maksimalno motivisano uđemo u utakmicu i ostvarimo još jednu pobedu, kojom bismo “overili” i trijumf u Železniku-kaže Danilo Tasić, koji ove sezone igra u velikoj formi.

Trener Marko Cvetković pokušava da održi najviši nivo mobilizacije svog tima, iako je protekle sedmice “viša sila” usporavala intenzitet trenažnog procesa:

Ove sedmice smo trenirali u malo redukovanom “rosteru”, falio nam je Vlada Veličković, koji je morao da pauzira jer je na meču sa FMP-om povredio list. Ali, bolje mu je i nadam se da ćemo ga sutra imati u timu. No, ni ova, a ni druge sitnije povrede koje nas muče ne mogu i ne smeju biti opravdanje za neku, eventualno, slabiju igru. Malo mi je, ne krivo, ali svakako mi ne prija što smo svoje najbolje partije pružali u gostima i osećam da smo pomalo dužni svojoj publici, koje nema u velikom broju, ali nas verno prati i daje nam podršku u svim utakmicama u Nišu. Stoga se nadam da ćemo protiv Vojvodine odigrati meč na nekom svom maksimumu, jer želimo da zadržimo i uvećamo podršku, jer čini mi se da ovde još nije jasno u kakvoj situaciji i u kakvoj konstelaciji snaga mi održavamo ovaj kontinuitet dobrih igara i plasmana, u poslednje četiri godine od kako se takmičimo u ovoj ligi. Dakle, iz treninga u trening i iz utakmice u utakmicu, mi se borimo za status i svoj lični i status košarke u ovom gradu-napominje Cvetković, a onda se potpuno okreće sutrašnjem duelu.

Nikako ne bih voleo i potrudiću se da sprečim razmišljanja u stilu “pobedili smo jedan FMP, a sad nam stiže Vojvodina, koja je dvanaesta na tabeli”. Oni su, recimo, izgubili poslednja tri meča u Novom Sadu, ali su dobili na dva gostovanja i da nas ne bi zabolela glava u subotu, moraćemo da uđemo u meč bez bilo kakvog potcenjivanja i sa maksimalnom angažovanošću. Oni igraju atipično, imaju igrače koji, maltene svi prete šutem spolja i nemaju neku dubinu u igri. Na unutrašnjim pozicijama imaju Brankovića, Jovišića i Sajina, a svi ostali su opasni sa spoljnih pozicija, igraju sa dosta ritma, preuzimanja i moraćemo da budemo maksimalno koncentrisani i u odbrani i u napadu, kako bismo mi nametnuli svoj način igre i, u krajnjem, iz utakmice izašli kao pobednici-prezentovao je trener Konstantina način na koji rezonuje uoči gostovanja novosadskog tima.

Konstantin i Vojvodina igraće u subotu u Čairu, od 20 sati.

Leave a Reply