Čarls Bronson, 33-godišnji Amerikanac holivudskog imena, danas je pojačao Konstantin na poziciji centra. Bronson je visok 208 centimetara, u NCAA ligi igrao je za Pikevil, ali nije draftovan za NBA ligu, pa se otisnuo u Evropu. Igrao je u španskoj Meridi, engleskom Mančesteru, potom u Tunisu, pa za Baškimi iz Prizrena, austrijski Grac, u Nemačkoj je nastupao za Icehoe iglse, a u Niš dolazi sa Kipra. Dakle, karijera bogata nastupima u zemljama vrlo različitih kultura, ali, ruku na srce, nigde se nije duže zadržavao. U Konstantinu se nadaju da će im iskustvo američkog centra pomoći da popune prazninu u reketu i da će njegovim angažmanom ekipa dobiti i na kvalitetu:

Sigurno je da smo sa njim dobili na visini i na iskustvu. Čini mi se, na osnovu viđenog na prvom treningu, da nije još u potpunosti spreman, ali biće to dobro… ja se nadam da ćemo uspeti da ga registrujemo već za meč sa Slogom, koji igramo 8. januara-kaže trener Konstantina Ivan Simić.

Bronson je večeras prvi put trenirao sa novim saigračima, a sigurno je da će najveću pomoć imati u Kajlu Rendalu:

Drago mi je da sam stigao u Konstantin. Video sam da rezultati nisu dobri, ali dopada mi se trenerov entuzijazam i verujem da možemo da preokrenemo stvari u svoju korist – rekao je američki centar nakon što se upoznao sa novim klupskim drugovima.

Leave a Reply