Da se u Konstantinu ne mire sa prosekom najbolje pokazuje raspoloženje u timu nakon meča sa Tamišom. Iako su pobedili i to ekipu koja zaslužuje respekt, makar i samo zbog toga što je prošle sezone igrala u Superligi, Nišlije su štošta imale sebi da zamere, a najnezadovoljniji je bio trener Marko Cvetković, koji je gotovo grmeo posle utakmice. Cvetković je tada zahtevao od svojih igrača da hitno poprave pristup i način igre u odbrani, kako se ne bi „osvestili“ tek posle poraza. Zbog toga je čitave sedmice borbena gotovost ekipe bila podignuta na viši nivo, a kad već baratamo rečnikom nekadašnje ONO i DSZ, da kažemo da nije izostala ni lekcija o „subverzivnom delovanju“.

Ona se, naravno, odnosi na sledećeg rivala, a to je OKK Beograd, tim koji sa klupe predvodi iskusni vuk Vlade Đurović, trener prebogate i trofejne karijere. Popularni „klonferi“ nisu najbolje startovali, trenutno su peti sa tri pobede i četiri poraza i, pošto imaju veće ambicije od trenutnog plasmana, u meču sa Konstantinom nameće im se prilično veliki imperativ pobede. No, i Nišlije imaju svoju računicu:

Utakmicu čekamo u dobrom raspoloženju. Pričali smo ove sedmice, ustanovili koje stvari u igri moramo unaprediti, a sve potiče od odnosa prema treningu i ja verujem da će ići na bolje. Bitno je, zaista, da ponajpre mi budemo zadovoljni svojom igrom, da znamo da smo pružili maksimum i da sa te strane nemamo sebi šta da zamerimo. Utakmice sa OKK Beogradom već po nekoj tradiciji nose epitet „žestokih“ i potrebno je, ne samo za ovaj duel, da povratimo čvrstinu koja nas je krasila svih ovih godina. Oni su ekipa koja, uz „starosedeoce“ Malidžana i Bojića, ima još zanimljivih košarkaša, a to su svakako i Selaković, Stanković i Đorđević, kao i još nekolicina igrača koji se dobro uklapaju u njihov sistem igre. Gledajući tabelu, njima je ovaj meč jako bitan, jer žele da uhvate priključak sa vodećim timovima na tabeli. No, naš cilj koji smo deklarisali posle ovih sedam utakmica je da jurimo ta tri mesta koja vode na Kup Koraća i, tako gledano, neke utakmice u gostima bi morale da se dobiju, a šansu svakako vidimo i u ovom duelu. Iskreno, nadam se pobedi, ali sigurno je da u ovom meču neće baš sve zavisiti od nas-napominje trener Konstantina Marko Cvetković.

Utakmica se igra u petak u dvorani „Šumice“, uz direktan prenos na kablovskoj „TV Arena“, a plejmejker niškog tima Vladimir Veličković kaže da to što se igra pred kamerama daje samo motiv više igračima obeju ekipa da se prikažu u najboljem izdanju:

Očekuje nas ekipa koja je, kao i mi, uspela da zadrži kostur tima iz prošle sezone i zaista ih dobro poznajemo. Neka najveća pretnja trebalo bi da budu Malidžan i Bojić, ali sigurno je da ni ostali iz ekipe trenera Đurovića neće zaobići naš „skauting“. Što se nas tiče, u ovoj sedmici smo mnogo razgovarali jedni sa drugima, sve u želji da se što pre vratimo onim principima u našoj igri koji su nas sve ove godine i držali u vrhu lige. To se, pre svega, odnosi na odbranu u kojoj ima još puno prostora za napredak i ja se nadam da ćemo boljitak u tom segmentu igre demonstrirati već na večerašnjoj utakmici. Ukoliko bude tako, verujem da imamo dobre šanse za pobedu-kaže Veličković.

OKK Beograd i Konstantin počinju duel u 19 sati.

Leave a Reply