Konstantin je zaređao sa porazima, niški košarkaši u poslednja četiri meča nisu bili ni blizu pobede, ali u subotu je na rasporedu utakmica u kojoj će imati dobre šanse. U goste im stiže Smederevo, jedini tim u ligi koji je doživeo svih devet poraza i već je gotovo otpisan iz borbe za opstanak. No, iako na svom kontu imaju dve pobede, ni u niškom klubu nemaju prava na preveliki optimizam, još manje mogu da prete bilo kome. Ali, nadu im niko ne može oduzeti…

Trener Marko Cvetković bio je prilično razočaran izdanjem svog tima u Aleksincu, ali svestan je da ovu ekipu Konstantina mnogi limiti usporavaju. Ipak, veruje da bi jedna pobeda podigla samopouzdanje ubedljivo najmlađem drugoligaškom timu:

Eto, došlo je vreme, nažalost, da se naša utakmica sa Smederevom naziva derbijem začelja, a nije bilo tako davno kad smo se i mi i oni borili za mesta u Superligi. Sad. Šta je-tu je, činjenica je da je naš rival poslednji na tabeli, bez ijedne pobede i ja se iskreno nadam da im mi nećemo dozvoliti da je ostvare baš protiv nas. Ali, sa nama se nikad ne zna i već se pokazalo da je jako teško prognozirati kada smo mi u pitanju. Tim pre, jer nas i povrede muče. David Dojčinović se još nije oporavio od povrede lista i sigurno neće nastupiti , a sva je prilika da ni na Martina Sotirova neću moći da računam. No, bez obzira na to ko i koliko bude igrao, moraćemo da damo više od maksimuma kako bismo ovu utakmici dobili, a ukoliko i dalje želimo da razmišljamo o opstanku, vwečeras jednostavno moramo da pobedimo. To će, naravno, doneti i dodatni pritisak ovoj mlađariji, ali i sa tim moramo da se nosimo, jer druge nam nema-poručuje trener Konstantina.

Zbog zauzetosti “Čaira”, Konstantin i Smederevo igraće u hali OŠ “Dušan Radović”, a utakmica se igra u subotu u 20.30 sati.

Leave a Reply