Ovog vikenda biće odigrano 13. kolo Mocart Košarkaške lige Srbije, kojim će biti okončan tek prvi krug takmičenja, a dve ekipe su praktično već otpisane, mada u teoriji još ima sasvim dovoljno vremena da se izbegne selidba u niži rang. No, za to je i Smederevu i Konstantinu potrebna istinska renesansa koja se graniči sa čudom. No, u sportu sve dok šanse postoje, vredi se boriti i samo takav stav i jeste ispravan. I poželjan!

Upravo tako razmišljaju u Konstantinu pred odlazak na nedeljni duel sa Smederevcima, koji se nalaze tik iznad njih na tabeli, sa samo jednom ostvarenom pobedom. Nišlije, međutim, nemaju nijednu, ali bi ih trijumf u „gradu čelika“ pomerio sa začelja zbog bolje koš razlike u odnosu na rivala. I ne samo to:

Jedna pobeda mogla bi da nas ponese i uznese, da nam donese toliko potrebno samopouzdanje i verujem da bismo onda i naredne utakmice odigrali daleko bolje. Eto, pre meča sa Slogom smo tri sedmice trenirali kao „ludi“, ušli smo u taj meč sa velikim očekivanjima, a ispalo je da smo pružili baš lošu partiju i kad su kola krenula nizbrdo, nismo uspeli da se povratimo. Nedostaje nam više vere u sebe, u ono što radimo, i verujem da bi trijumf u Smederevu mogao mnogo da nas podigne. A ako tamo ne dobijemo, ruku na srce, ne znam gde ćemo-surovo iskreno govori Slaviša Bogavac, najiskusniji košarkaš Konstantina.

Trener Ivan Simić grozničavo traži način da „razmrda“ tim posle 12 uzastopnih poraza od početka sezone i takođe veruje da bi od Smedereva mogla da se priča druga priča. Ali, ni u kom slučaju ne potcenjuje mladi tim Smederevaca:

Zna se da je to tim koji se zasniva na omladinskom pogonu Mega Leksa, a predvodi ga jedan od najiskusnijih prvoligaških trenera i selektor „B“ reprezentacije Srbije Zoran Todorović. Često igraju kombinovane odbrane, u napadu imaju dosta slobode, a prednost domaćeg terena im daje i ulogu favorita u ovom meču. Mi ćemo se, naravno, truditi da damo sve od sebe i da, u pomalo neuobičajenom terminu, pružimo svoj maksimum. A ako bude tako, onda verujem da bismo mogli da se radujemo i prvoj pobedi-kaže mladi trener niškog tima.

Simić ove sedmice nije mogao da računa na kompletan igrački pogon, jer su Mladenović, Stojanović i Gaćinović zbog virusa bili prinuđeni da pauziraju. Ko će se od njih oporaviti za utakmicu, za sada je neizvesno, ali sigurno je da će se, u odnosu na meč sa Slogom, u tim vratiti Dušan Šišić, što će svakako poboljšati igru Nišlija pod košem.

Utakmica u Smederevu igra se u nedelju, od 13 sati.

Leave a Reply