Nakon naših juniora, plasman u jedinstvu ligu Srbije ostvarili su i kadeti Konstantina. Više nego ubedljivim izdanjem na kvalifikacionom turniru u Knjaževcu, tim trenera Milana Tubića osvojio je prvo mesto u kategoriji 2002. godište i mlađi i plasirao se u Triglav Kadetsku ligu Srbije. Do mečeva sa vršnjacima iz Partizana, Zvezde, Mege i ostalih naših najvećih klubova, kadeti Konstantina stigli su pobedama nad Mladošću iz Zaječara 104:44 i RTB Borom 84:44. „Okruglo“ sto poena viška u koš količniku u samo dva meča dovoljno govori o nadmoći naših kadeta na regionalnim kvalifikacijama:

Izuzetno je zadovoljstvo što su, posle juniora, i kadeti dospeli u svoje elitno društvo. Dečaci su pokazali da poseduju telanat, demonsteirali ga u važnom momentu i sada je na njima da još više rade i nadograđuju se. Ovim plasmanima na dobitku je i niška košarka koja će se koncentracijom kvaliteta u Konstantinu vratiti na pravi kolosek-rekao je Milan Tubić, trener kadeta Konstantina.

Kada je ovog leta stigao u klub, novi direktor Gojko Lepojević je, kao jedan od prioreteta, istakao želju da se unapredi rad mlađih kategorija i odmah prionuo na posao. Njegovim zalaganjem i autoritetom, unapređena je selekcija i mladih igrača, ali i trenera i odmah su stigli i rezultati. I juniori i kadeti Konstantina igraće u najboljim ligama Srbije, u mlađim uzrastima, a Lepojevićev komentar na ove uspehe sličan je onoj čuvenoj izjavi Mute Nikolića: „Šta se čudite, ovo je sve normalno!“

Zadovoljan sam, naravno, ali ovo zaista sve treba da bude normalno. Konstantin je najveći klub u ovom delu Srbije, prirodno je da ka njemu gravitiraju mladi i talentovani igrači i, uz dobar rad, mi ćemo biti redovni učesnici ovih takmičenja. I ne samo učesnici-napominje Lepojević da se neće zadovoljiti postignutim.

Prvi čovek Konstantina Uroš Parlić i sam je prisustvovao dominaciji niških kadeta u Knjaževcu, a posle dvostrukog plasmana u najbolje lige mlađih kategorija Srbije najavljuje nove uspehe:

Baš su nam dobra ova deca! Dobro igraju, lepo se ponašaju i mnogo je značajno što će moći da se ogledaju i sa najboljim vršnjacima u Srbiji i kroz te utakmice još više napreduju. Sada se jasno vidi da je klub konsolidovao svoje redove na svim nivoima i pametnom politikom malih koraka, bez turbulencija i u tišini, reorganizovao se kao najozbiljniji klub jugoistočne Srbije. Ubeđeni smo da je i prvi tim, sa Markom Cvetkovićem na klupi, ponovo na putu da postane odličan prvoligaš, sa realnim ambicijama da konkuriše i za plasman u viši rang takmičenja-optimista je Parlić.

Takmičenja u obe lige mlađih kategorija kreću u drugoj polovini oktobra, a prvi tim Konstantina već predstojećeg vikenda počinje takmičenje u Drugoj ligi Srbije, gostovanjem Slogi u Kraljevu.

Leave a Reply