Još pet utakmica ostalo je Konstantinu do kraja sezone u kojoj je doživeo rezultatski brodolom. Ipak, u niškom klubu rešeni su da finiš odigraju na svom maksimumu, iako su njihove mogućnosti sada bitno umanjene. Protekle sedmice Nišlije su ostale i bez Kajla Rendala, koji se vratio u SAD, a Luka Živković i dalje neće moći da pomogne saigračima zbog povrede pete. No, i u sastavu u kojem iskustvom mogu da se pohvale samo Bogavac i Antić, u Konstantinu ne odustaju od namere da dostojanstveno završe sezonu i svakom od rivala izađu „na crtu“.

No, sutra će ispred sebe imati baš veliki izazov, jer u Niš stiže Spartak, četvrtoplasirani tim lige. Subotičani se bore za Superligu, imaju samo pobedu više od Mladosti i sigurno je da su već ukalkulisali bodove iz Čaira. No, to bi, možda, mogla da bude i šansa Nišlija:

Imamo zaista ozbiljnog protivnika ispred sebe, tim koji je fizički verovatno najspremniji u ligi. Čitave sezone su u vodećem kvartetu lige, u dobroj su poziciji da se plasiraju u Superligu, imaju dobre i proverene igrače, a sada su na pleju doveli i Đorđa Tresača. Sa druge strane, zna se u kakvoj smo mi situaciji, ali raduje me što smo odlično trenirali protekle sedmice i što se ovi najmlađi sve bolje snalaze i uklapaju. U Subotici smo dosta dobro parirali, mada smo od tada znatno promenili ekipu. No, verujem da i sada možemo da ih „mučimo“, a za koliko će to biti dovoljno, videćemo. Ovi najmlađi će opet dobiti šansu da se pokažu, a na njima je da je iskoriste – kaže trener niškog tima Ivan Simić.

I najoskudnijim „skautingom“ jasno su vidljivi problemi niškog tima ispod koševa. Konstantin i nema „peticu“, a posle povrede Živkovića, jedini koji koliko-toliko može da se nosi sa protivničkim centrima je Slaviša Bogavac. Uz njega, od, uslovno rečeno, starijih igrača tu je još samo Jovan Antić, koji u svakoj utakmici pruža maksimum i pokazuje znatno mlađim saigračima kako nema unapred izgubljenih mečeva:

Nismo digli ruke i sve do poslednjeg meča ulagaćemo maksimum. Ali, realno, sada su naše mogućnosti znatno smanjene. Objektivno, sad smo baš „tanki“, naročito u unutrašnjoj liniji, jer se i Luka Živković povredio. No, trudićemo se da u svakoj utakmici damo maksimum i takmičenje završimo makar kao pretposlednji. Videće se to, verujem, već u subotu protiv Spartaka. Naravno da ne pretimo niti smo u prilici za tako nešto, ali sigurno je da ćemo dati sve od sebe da ih makar namučimo – kaže bek Konstantina koji se protiv Dinamika izborio za odlučujući šut, a posle promašaja je gotovo ostao bez glasa u žalu za propuštenom prilikom.

Konstantin i Spartak igraće u subotu u Čairu, od 19.30 sati, a ulaznica košta 100 dinara.

Leave a Reply