Poslednjih pet utakmica u prvenstvu Druge lige Konstantin će igrati bez pritiska. Matematički, Nišlije su ispale još u prošlom kolu i sada im predstoji još samo da sačekaju kraj sezone i u međuvremenu pokušaju da „štrpnu“ još neku pobedu, jer će plasman teško popraviti, s obzirom na to da im Akademik „beži“ tri pobede.

Večeras im u goste stiže komšijski Napredak, koji je u prvom delu sezone slavio sa ubedljivih 106:72. Aleksinčani su u tom meču baš „zapeli“, želeći da što ubedljivije savladaju Nišlije i u tome su i uspeli. No, sada ni Napredak nema nekih većih motiva, jer su plasirani u „zlatnoj“ sredini sa 11 pobeda i 10 poraza i, što se kaže, ne mogu ni gore ni dole. No, Napredak ima sastav za respekt i sigurno je veliki favorit u Čairu.

Jesmo ispali, ali na nama je da finiš sezone odigramo najbolje što možemo i da u svakom meču igramo sa najvišim mogućim ambicijama. Napredak je ekipa koju dobro poznajemo, daleko su iskusnija ekipa od nas i sigurno je da će nastojati da iskoriste svoje prednosti, ali ni mi nećemo ustuknuti. Protiv Pirota smo bili u egalu do samog kraja utakmice, pa verujem da i meč sa timom iz Aleksinca možemo da učinimo neizvesnim i da se, eventualno, izborimo i za pobedu – kaže plejmejker niškog tima Jovan Anđelković.

Konstantin i Napredak igraće subotu, u Čairu, od 20.30 sati.

Leave a Reply