Konstantin je danas doveo prvog Amerikanca. Niški tim pojačao je konkurenciju na poziciji plejmejkera, u Čair je stigao Kajl Rendal (25, 185), momak rođen u Jangstaunu (Ohajo). U NCAA ligi igrao je za Grinzboro Sprtanse, ali nije uspeo da se probije na draft. Igrao je potom dve godine Letnju ligu za Sakramento Kingse, a sada želi novi iskorak u karijeri. Večeras se priključio treningu Konstantina, upoznao se sa novim klupskim drugovima i nestrpljivo čeka debi:

Radujem se prilici da zaigram ovde, znam da je Srbija košarkaška zemlja i nadam se da ću pomoći timu da krene sa pobedama. Upoznat sam sa time da su poraženi u prva tri kola, ali tek je početak sezone i verujem da će biti bolje-rekao je Konstantinov Amerikanac pre početka svog prvog treninga u Nišu.

kyle-rendall

Na pitanje šta zna o gradu u koji je stigao i generalno o srpskoj košarci, Rendal je iskreno odgovorio:

Ovo je moj prvi dolazak u Evropu. O Nišu znam malo toga, ali nadam se da će me moji saigrači upoznati sa gradom i i da će mi prijati život u njemu. Od srpskih igrača znam za momka koji igra u Deveru, mislim da se zove Jokič… Naravno, znam još neke igrače, ali igrali su već poodavno. Mislim, ko ne zna za Vladu Divca – nasmejao se Kajl izgovarajući ime legendarnog asa srpske košarke, sada generalnog menadžera Sakramento Kingsa, za koje je Rendal igrao u letnjoj ligi.

Amerikanac je već na prvom treningu pokazao da je prilično vešt sa loptom, da ima “meku” ruku i dobar odraz. Nadamo se da će njegovi košarkaški kvaliteti moći da se vide i na utakmicama. U Konstantinu sve čine da registraciju završe već za utakmicu sa Tamišom, a sva je prilika da će Nišlije moći da ga vide na delu na utakmici sa Dunavom.

 Welcome, Kyle Rendall

Leave a Reply