izvor: Narodne novine

NIŠKI KLUB PRVI PUT IMA PREDSTAVNIKA U KADETSKOJ LIGI SRBIJE

*Ekipa trenera Slaviše Stošića debituje u ligi najboljih kadeta i silno je motivisana da se izmeri sa našim najboljim klubovima

1

Prvi put ove sezone Konstantin će imati ekipu u jednoj od liga mlađih kategorija na nivou Srbije. Niški prvoligaš iznedrio je talentovanu generacijua koju godinama trenira Slaviša Stošić i taj rad sada se isplaćuje. Nisu prvi put na glavnoj sceni, jer ovi momci su, sa istim trenerom, pre dve godine bili učesnici Završnog turnira u konkurenciji pionira, a sada veruju da su stasali i za borbu sa najboljim kadetima Srbije. Ubedljivo su pobedili na regionalnim kvalifikacijama i sa velikim motivima dočekuju start Kadetske lige Srbije.

Prezadovoljni smo time što smo se izborili za priliku da se takmičimo sa najboljim igračima koje Srbija ima u ovom uzrastu. Pošto smo debitanti, nismo još dovoljno upoznati ni sa sopstvenim, a kamo li mogućnostima ostalih ekipa, ali verujemo da ćemi imati šta da pokažemo. U svakom slučaju, ovo je prilika i da se nešto nauči, a mi ćemo se truditi da se istovremeno i takmičimo i edukujemo-kaže Stošić, koji sa ovom generacijom Konstantinovih kadeta radi već nekoliko godina, a najpoznatiji njegov „izdanak“ je Zoran Paunović, sada igrač Crene zvezde, koji je minulog avgusta bio član kadetske reprezentacije Srbije na EP u Poljskoj.

kadeti-1

Ovog leta bilo je i neke dodatne selekcije i Konstantin sada može da se pohvali kvalitetom i u mlađim kategorijama:

Jeste, dugo smo zajedno i mogu da kažem da dobro poznajem ove momke. Sad smo doveli još nekolicinu njih, koji su nam svakako doneli kvalitet i proširili konkurenciju, a ja sam zadovoljan kako su se uklopili. Sad, što se nekog plasmana tiče, baš je nezahvalno prognozirati, ali trudićemo se da budemo u gornjem delu tabele-rezonuje Stošić.

Ni Stošić, kao i njegov kolega sa klupe Nibaka, nije želeo da govori o konkretnim imenima na koje bismo mogli da obratimo pažnju. No, sigurno je da posebnu budnost zavređuje Nemanja Kostić, 205 cm visoki centar, koji je već debitovao i u prvom timu Konstantina. Kostić je ponikao u Prokuplju, a prošle sezone je bio član Nibaka. Uz njega, tu su još i Popović, Pešić, Radojčić, Stamenković…

Zaista ne bih nikog izdvajao, sve su to mladi momci koji imaju perspektivu. Ko će od njih uspeti zavisi od mnogo faktora, a najviše od njih samih-napominje Stošić.

Trener Konstantina potrudio se da, što je moguće bolje, „skautira“ i ostale ekipe iz lige:

Zvezda i Partizan sigurno odskaču kvalitetom, tu su i Mega i Vojvodina. Ovi ostali su enigma, pa i mi. Ali, trudićemo se da iz kola u kolo napredujemo i da na kraju budemo u gornjem delu tabele, ali najvažnije je da momci košarkaški „porastu“ i da Konstantin stvori takav sistem u kojem će svake godine imati priliku da se nadmeće u takmičenjima mlađih kategorija i da tako crpi i kvalitet za prvi tim-kaže trener niškog predstavnika u Kadetskoj ligi Srbije Slaviša Stošić.

U prvom kolu Kadetske lige Srbije Konstantin će gostovati Megi Bemaks u Sremskoj Mitrovici, a u ostalim mečevima sastaće se: Vizura Šark-Mladost Smederevska Palanka, Partizan-Mladost Čačak, Borac Čačak-Crvena zvezda, Sloga-Hisar Leskovac, Sports vorld Novi Sad-Zemun.

kadeti-2

Značajna pomoć KSS i sponzora

Sponzori Kadetske i Juniorske lige Srbije, “Roda” i “Triglav” su, zajedničkim snagama, obezbedili svim klubovima iz ovih liga po dve garniture dresova u kojima će se takmičiti tokom sezone. Uz to, Roda će svakom igraču ovih liga pokloniti vaučer sa 15 odsto popusta na bilo koji artikal iz asortimana KSS šopa, koji predstavlja jedino mesto na kome mogu da se kupe artikli sportske i navijačke opreme srpske košarkaške reprezentacije.

Kako bi pomogao klubovima učesnicima, KSS će snositi troškove službenih lica i deo putnih troškova prilikom gostovanja timova. Na posletku, sponzori KSS obezbedili su osiguranje od sportskih nezgoda za sve igrače Triglav Kadetske lige i Roda Juniorske lige. Time su igrači obezbeđeni pokrićem tokom čitavih 24 časa i u slučaju, na primer, povrede skočnog zgloba ili kostiju lica mogu da računaju na isplatu i do 600.000 dinara, uz podnošenje adekvatne medicinske dokumentacije i uz odobrenja lekara cenzora.

kadeti-3

Leave a Reply