Košarkaši Konstantina opet će u komšiluk. Na svom najbližem gostovanju ove sezone, Nišlije odlaze u Aleksinac na megdan starom znancu Napretku, sa kojim su do sada igrali pripremne utakmice, ali evo, došlo je vreme i za takmičarsko odmeravanje snaga. Šta više, Aleksinčani su veliki favoriti u ovom duelu. Imaju znatno iskusnije igrače među kojima prednjače Šikman i Bogavac, prošlogodišnji prvi strelac Konstantina, na pleju igra Nišlija Stefan Stanisavljević, mlađi brat Vlade Stanisavljevića, sada člana leskovačkog Zdravlja, a tu je i Nenad Đurđević, plej koji je nekada igrao upravo u Konstantinu. Napredak je vezao dve pobede i trenutno je, posle osam kola, na 50 odsto uspešnosti.

Sa druge strane, Konstantin muku muči. Nišlije su u seriji od tri poraza, a nepovoljan zdravstveni bilten ostavio ih je bez dvojice igrača u ionako tankom „rosteru“. Tim Marka Cvetkovića trenutno je pretposlednji na tabeli i očajnički mu je potrebna pobeda kako bi sa što povoljnijim bilansom dočekao angažovanje nekog od pojačanja. Dobra vest je da se David Dojčinović polako oporavlja od povrede lista, ali teško je verovati da će biti spreman za meč sa Napretkom, pa će Nišlije ponovo oslabljene na duel u kojem im je svaki raspoloživi igrač preko potreban:

Šta je tu je, igraćemo pa kako bude. Kao i pred svaku drugu utakmicu, ambicije su da damo sve od sebe i da povećamo broj minuta u kojima igramo dobro. Oni jesu iskusniji, imaju i kvaliteta, ali ja se nadam da ćemo mi odigrati jednu mušku utakmicu, a uz našu mladost ide i nepredvidivost, pa nije nemoguće i da iznenadimo-kaže trener Konstantina Marko Cvetković.

Utakmica u Aleksincu igra se u subotu, od 19 sati.

Leave a Reply