OKK Konstantin održao je konferenciju za novinare pred utakmicu 4. kola Košarkaške lige Srbije, u kojoj Nišlije gostuju Napretku iz Kruševca. Niški tim je u prethodna tri kola ostvario stopostotan učinak, dok su Kruševljani doživeli tri poraza u isto toliko odigranih mečeva. Prošle sezone, Konstantin je dobio obe utakmice protiv Napretka. U Kruševcu je bilo 87:82 (posle produžetka), dok je u Čairu rezultat glasio 72:61.

Evo šta su Nišlije izjavile pred subotnji meč (19.00):

 

Stefan Savić:

-Sigurno je da idemo tamo kao favoriti, jer smo u prva tri kola zabeležili sve tri pobede, dok su oni sva tri meča izgubili. Ipak, sigurno je da se oni ne mire ni sa ovim učinkom ni sa trenutnim plasmanom i da će sve učiniti da pokrenu stvari sa mrtve tačke. No, na nama je da budemo skoncentrisani na našu igru, da probamo da ponovimo odbranu koju smo demonstrirali u mečevima sa Borcem i OKK Beogradom i da pokušamo da zaustavimo njihovu igru u tranziciji. Verujem da ćemo uspeti u tome i da ćemo se i iz Kruševca vratiti kao pobednici-kaže mladi Stefan Savić, koji je ovog leta stigao u Niš iz čačanske Mladosti i svaki trenutak u igri koristi da se nametne treneru Marku Cvetkoviću.

Goran Ostojić:

-Ne bežimo od uloge favorita koja nam se nameće i zbog međusobnog skora sa Kruševljanima u prošloj sezoni i zbog fantastičnog starta u ovoj. No, svesni smo toga da ćemo u Kruševcu naići na žestok otpor, ali spremni smo na borbu. Rivala poštujemo, ali verujemo u sebe i nadam se da ćemo nastaviti seriju pobeda

Trener Marko Cvetković:

-Jeste bio težak raspored, ali nadao sam se, iskreno, da možemo da ostvarimo tri pobede, jer verujem i u sebe i u ove momke. Sad, trebalo je i njih uveriti u to i drago mi je da smo u tome uspeli. Sad, slovimo za nekog favorita i pred Kruševac. To jeste lepo i svakako prija, ali nosi i veliku odgovornost. I treba je i pokazati i na treninzima i na utakmicama. Momcima stalno napominjem da ćemo, što duže bude trajala ova naša serija, i rivali biti sve motivisaniji da nas dobiju i tako će svakako biti i u Kruševcu. Imali smo problem ove sedmice, jer nam je gotovo polovinu ekipe zahvatio stomačni virus, a Obrenović se tek u četvrtak pojavio na treningu. Nadam se da to neće ostaviti ozbiljnijeg traga na momke. Napredak nas dočekuje sa tri poraza i uz saznanje da ih, posle nas, očekuju dva vezana gostovanja i to će sigurno još samo povećati njihovu želju da dobiju utakmicu. Ali, na nama je da se suprotstavimo najbolje što možemo, nekom našom, sada već mogu da kažem, prepoznatljivom igrom sa jakom odbranom i dosta trčanja i da u isto vreme probamo da im oduzmemo to glavno oružje a to je brza igra u tranziciji. Oni su mlada ekipa, ostala su samo trojica igrača iz prošle sezone, i crpe benefite iz saradnje sa Mega vizurom, koja im je pozajmila četvoricu mladih reprezentativaca, koji su, svakako, željni dokazivanja. Kad se pogleda statistika, drugi su u ligi po broju slobodnih bacanja, što znači da dosta idu na ulaz i na kontakt. Ni na jednoj od prethodne tri utakmice koje su izgubili nisu bili van igre. FMP-u su parirali dosta dugo, a i Vojvodinu su mučili pune tri četvrtine, da bi u četvrtoj pali i izgubili sa dvadesetak poena razlike. Mislim da će meč nalikovati onom iz Jagodine. Možda je malo neprimereno reći, ali treba očekivati igru u kojoj će pojedinci svakako iskakati iz sistema u smislu da mnogi od njih mogu da se odluče na neko individualno rešenje u napadu. Nadam se samo da ćemo mi reagovati bolje nego u Jagodini, jer smo tamo mogli i ranije da stavimo utakmicu pod svoju kontrolu. No, najvažnije je da pobedimo, a onda bismo zaista mogli da kažemo da smo raspored potpuno okrenuli u svoju korist, jer bi maksimalan učinak u ciklusu koji sadrži tri gostovanja bio više nego dobar rezultat.

Leave a Reply