Niz neuspeha prekinut je u Smederevu, Konstantin je stigao do toliko željene pobede i sada sa mnogo više optimizma i vere u sopstvene mogućnosti dočekuje drugi krug prvenstva i preostalih 13 utakmica. Reklo bi se, sasvim dovoljno da se pokuša ono što se do prošlog vikenda činilo nemogućom misijom-da se Nišlije upuste u otvorenu borbu za opstanak. Za to je, ipak, potrebno mnogo više od jedne pobede, ali svi su u taboru Konstantina uvereni da je trijumf u Smederevu bio inicijalna kapisla za seriju dobrih rezultata.

Miloš Stojanović, momak koji se odlikuje skokom i sve više se nameće u niškom timu, veruje da Konstantin i iz Beograda može kući pevajući:

Sigurno je da nam je pobeda u Smederevu podigla samopouzdanje i donela i dodatni elan pred gostovanje Beovuku. Verujte da na treninzima sve „pršti“, ali imali smo neku blokadu na utakmicama i nadamo se da smo je sada probili. Pokušaćemo i u Beogradu da se nametnemo, ali potrebno je, pre svega, da se prilagodimo njihovom agresivnom stilu, igri na ivici faula. Potrebno je da uzvratimo istom merom, da budemo konstantni svih 40 minuta i sigurno je da tamo idemo sa ambicijom da dobijemo utakmicu– rekao je Stojanović pred subotnje gostovanje Beovuku.

Fundić je u prvom meču zadao najviše problema Nišlijama, u skoku pre svega, ali Konstantin je u Smederevu pokazao da je bitno popravio ovaj segment igre:

Jeste, Fundić je statistički jedan od najboljih igrača lige, ali verujemo da ćemo pronaći način da njegov učinak svedemo na meru koja nama odgovara–bio je koncizan Stojanović.

Trener Ivan Simić siguran je da njegov tim, posle pobede u Smederevu, može da uzleti još više:

Ova pobeda nam je svakako dala vetar u leđa, jer je, posle 0-12 ekipa bila u „kanalu“, iako tonus na treninzima nije opadao. Što se Beovuka tiče, to je ekipa koja već niz godina igra u jednom istom sistemu, forsiraju agresivnost u odbrani, jaki su u ofanzivnom skoku, nikad se ne predaju… Eto, u prošlom kolu su protiv Dinamika gubili 11 razlike na dva minuta do kraja, a onda su imali šut za pobedu. Od igrača, već spomenuti Fundić je svakako glavna opasnost. To je dečko koji, sa dva metra visine, igra centra i to sve govori o njegovom umeću pod košem. No, moraćemo da obratimo pažnju i na ostale igrače. Pejić je ovog leta prošao pripreme sa Partizanom, Vučićević ove sezone potvrđuje nesvakidašnji talenat, a tu je i Zekavičić na poziciji pet… Dakle, ekipa za poštovanje, ali verujem da ćemo i mi imati čime da se suprotstavimo, pogotovo sada kada nam je samopouzdanje poraslo i sigurno je da ćemo i u Beogradu pokušati da pobedimo–optimista je mladi trener Konstantina.

Nišlije su protekle sedmice imale manjih problema sa povredama, ali će, po svemu sudeći, kompletne nastupiti u Beogradu:

Lazar Živković i Bogavac nisu trenirali nekoliko dana, prvi zbog povrede leđa, drugi zbog upaljene tetive, ali verujem da će se obojica oporaviti do utakmice i da će moći da daju svoj doprinos našem nastojanju da se u Beogradu prikažemo u najboljem izdanju–kaže Simić.

Beovuk i Konstantin igraće u subotu, od 17 sati.

Leave a Reply