Konstantin ponovo nailazi na rivala kome gori pod nogama. Niški tim u finišu sezone umnogome rešava ishod borbe za opstanak, ali je dobio obe prethodne utakmice protiv rivala koji nastoje da budu „iznad crte“. Večeras u Čair stiže Sloga, koja je u prošlom kolu savladala Borac na svom terenu, a „brejk“ u Čairu bio bi, gotovo je izvesno, odlučujući u naporima Kraljevčana da izbegnu selidbu u niži rang. Sa druge strane, Konstantin je pobedom u Novom Sadu pokazao da ne haje za tuđe brige, ali i nagovestio izlazak iz krize igre, posle štrajka igrača koji je svakako ostavio posledica u formi niškog tima.

U međuvremenu, Nišlije je zadesila i situacija u kojoj nisu mogli da računaju na prvog trenera. Naime, Marko Cvetković se od utorka nalazi na pripremama naše juniorske reprezentacije u Vrnjačkoj banji, pa su, upravo na predlog svog prvog trenera, u Konstantinu posegli za rešenjem koje, čini se, ima puno smisla. Treninge je ove sedmice vodio Miroslav Marković, trener koji je u sezoni 2013/14 bio Cvetkovićev prvi pomoćnik, a sada se ponovo priključio Konstantinu kako bi pomogao svom prijatelju još iz igračkih dana. Ipak, ekipu će, na meču sa Slogom, voditi Marko Cvetković, koji će dobiti „odsustvo“ na par sati, a potom će se ponovo priključiti našim najboljim juniorima i njihovoj pripremi za Međunarodni turnir u Manhajmu.

Marković kaže da „kao da nikad nije ni odlazio iz Konstantina“:

Ekipa je, uglavnom, ista u odnosu na period kada sam radio ovde svakog dana, tako da se dobro poznajemo i poznati su mi i potencijali i navike svakog igrača. Jer, i dok nisam bio u Nišu, pratio sam Konstantin na većem broju utakmica, u Beogradu sam bio na svakoj, a ostale sam gledao na sajtu KLS. Period privikavanja trajao je možda pola sata, a posle smo pristupili načinu treniniranja, koji Marko primenjuje i koji smo u vreme dok sam mu bio pomoćnik, zajedno praktikovali, tako da je, u stvari, malo toga novog od mog dolaska-kaže Marković.

A onda se okrenuo pripremi meča sa Slogom:

Oni imaju razne kalkulacije i jedino što je sigurno je da će pokušati da nas pobede, jer bi tako najverovatnije obezbedili opstanak. Sa druge strane, zna se da je Konstantin još ranije izborio plasman u Superligu, ali i te kako ima i želje i volje da se posao uradi do kraja. Ovde je, podsetiću, pobeđen Beograd, a u prošlom kolu i Vojvodina u Novom Sadu, čime je ovaj tim pokazao da ga tuđe brige ne interesuju. Konstantin isključivo gleda sebe i svakako će nastojati da dobije i ovaj meč. Sloga ima nekoliko iskusnih prvoligaških igrača, a to su, pre svih, Matović, Trtić i Vuletić, kao i Bojan Petrović koji je ovde igrao u onoj prvoj sezoni, pod vođstvom Boška Đokića. Sigurno je da imaju kvalitet i, ponavljam, veliki interes da nas dobiju, ali mislim da se u ovom meču Konstantin mnogo više pita. Nadam se da će i publika doći da nas podrži, jer će košarku ponovo gledati tek u maju, u Superligi – kaže Marković, uz naznaku da će niški tim i ovog puta igrati bez dvojice plejmejkera.

Vlada Veličković i Vukan Stojanović sigurno će, zbog povreda, propustiti i preostala dva meča KLS. U takvoj situaciji, na pleju će, pored Stojačića, ponovo igrati Božidar Babović:

Sigurno je da nas očekuje teška utakmica protiv ekipe koja se grčevito bori za opstanak. U poslednjem kolu dočekuju Jagodinu na svom terenu, ali može da se dogodi da taj meč ne bude imao dovoljno značaja, pa je sigurno da će u Niš doći sa namerom da nas iznenade i možda i reše pitanje opstanka. Mi smo, svakako, u boljem raspoloženju nakon pobede u Novom Sadu, ali i dalje imamo dosta problema sa povredama zbog čega smo prinuđeni na skraćenu rotaciju. No, bez obzira na to, daćemo sve od sebe da pobedimo i sezonu u KLS okončamo kako valja, a posle se dobro spremimo za Superligu u kojoj želimo da se pokažemo u najboljem mogućem izdanju-kaže Babović uoči večerašnjeg duela.

Utakmica u hali Čair igra se u subotu, od 20 sati, ulaznice koštaju 100 dinara, a u klubu su dozvolili besplatan ulaz studentima, koji ponesu indekse.

Leave a Reply