Konstantin će novu sezonu početi gostovanjem čačanskom Borcu, odlučeno je ponovnim žrebanjem takmičarskih brojeva u Beogradu. Nišlije su, baš kao i prilikom prethodnog određivanje rasporeda, loše prošle, jer će gostovati i u drugom kolu i to novom prvoligašu Jagodini. Kao što je poznato, žrebanje je moralo da bude ponovljeno, jer su, nakon prethodnog, od takmičenja odustali najpre Radnički iz Kragujevca, a potom Crnokosa iz Kosjerića, dok je Metalac dobio pozivnicu za nastup u ABA ligi. Liga počinje 11. oktobra, a završava se 29. marta.

Prvi tim koji će gostovati u Nišu biće OKK Beograd, a potom će Konstantin igrati u Kruševcu, protiv Napretka. U 5. kolu Nišlije dočekuju Tamiš, sa kojim su, po prvobitnom rasporedu, trebalo da započnu ovu sezonu. U 6. kolu tim Marka Cvetkovića imaće teško gostovanje Vršcu, od koga su u nedelju izgubili u borbi za trofej „Svislajon kupa“. Sedmo kolo donosi gostovanje subotičkog Spartaka u Nišu, a Konstantin potom putuje u Smederevo. Poslednja tri kola prvog dela sezone igraće se u decembru i, po imenima rivala, Konstantin će u njima igrati tri derbija. Nišlije najpre dočekuju Slogu iz Kraljeva, potom će gostovati Vojvodini i, pre prvenstvene pauze, čekaju FMP 20. ili 21. decembra.

Drugi deo sezone počinje 10. januara, završava se poslednjeg martovskog vikenda, a četiri najbolja kluba plasiraće se u Superligu, u kojoj će ih čekati naši predstavnici u ABA ligi Partizan, Crvena zvezda, Mega vizura i Metalac.

Leave a Reply