Nakon što su u četvrtak, pristankom ABA 2 ligaša da igraju i u KLS, definitivno „saznali“ svoju sudbinu, košarkaši Konstantina okreću se nastupu u Drugoj muškoj ligi Srbije. Poslednji put u ovom rangu niški klub je igrao u sezoni 2011/12 kada je obezbedio mesto u KLS, a pet godina kasnije prinuđen je da se vrati na neku vrstu novog početka. Tada je trener bio Jovica Antonić, a Marko Cvetković je odigrao svoju poslednju igračku sezonu. Sada je Cvetković, prvi put u trenerskoj karijeri, prinuđen da kuću gradi od temelja. Jer, Konstantin u sezonu ulazi sa najmlađim timom u ligi i sva je prilika da će biti nepoznanica i za sebe i za druge:

Krećemo, pa kako bude… Činjenica je, nismo se baš pojačali i sigurno je da nam dosta toga fali u ekipi, mišićne mase i iskustva pre svega, ali verujem da ćemo, kako sezona bude odmicala, pronaći neki naš modus igre. Sigurno je i da ćemo se u toku sezone pojačati, imamo pravo na tri nova igrača, ali trebaće vremena i da se ti novi momci uklope. Dodatna teškoća je što je ova liga potpuna nepoznanica za nas, ali i mi ćemo biti enigma za druge, pa ćemo videti šta će to doneti. Skauting ćemo raditi od utakmice do utakmice, pa ćemo se upoznati i sa rivalima. U svakom slučaju, bilo kakve prognoze su nezahvalne, jer teško je reći šta u ovom trenutku možemo, ali sigurno je da se ni u jednom cilju, ni u jednom meču, ne možemo nazvati favoritima – podvlači Cvetković uoči početka drugoligaške sezone.

A već na startu takmičenja Konstantin će se nameriti na jedno od najzvučnijih imena u ligi. U goste mu stiže Sloboda iz Užica, tim sa kojim je u prve tri sezone vojevao i u Košarkaškoj ligi Srbije, a koji je potom doživeo krah i sada se bori za novi povratak među prvoligaše:

Dobili smo neke snimke njihovih utakmica, ima tu igrača koji su poznati i široj javnosti, pre svih plejmejker Otašević koji ima bogatu igračku karijeru, a svojevremeno je bio i u Ergonomu. Tu je još i Branko Anđić, vratili su Petra Marića, stigli su Radić i Simić, trener je Vladimir Lučić… Imaju ambiciju da se vrate u KLS i sigurno je da će te svoje aspiracije pokušati da demonstriraju već na startu takmičenja – napominje trener Konstantina.

Konstantin će se Užičanima predstaviti sa izuzetno mladim timom, u kojem će najstariji igrač biti Luka Živković (25):

Pitanje je da li će Luka biti spreman za meč, jer je kuburio sa virusom protekle sedmice. U svakom slučaju, izaći ćemo na meč spremni da se borimo i da damo sve od sebe, pa ćemo videti kako ćemo proći – razumljivo je oprezan Marko Cvetković.

Zbog sajma automobila u hali Čair, Konstantin će Slobodu dočekati u hali OŠ „Dušan Radović“, a utakmica se igra u subotu od 20.30 sati.

Leave a Reply