Lepo je kad se pobeđuje, čak i kada te pobede nisu „utkane“ u trku za plasmanom u KLS. Konstantin nema više šansi da se bori za viši rang, ali i prestiž nije za potcenjivanje. U sportu nije sve samo pitanje plasmana, nije svejedno da li ste treći, šesti ili osmi i zato svaki meč do kraja sezone u niškom klubu vide kao priliku da napreduju, ali i da mlađi igrači, osim toliko potrebnog iskustva, steknu i naviku da pobeđuju. A sada već imaju i šansu i minutažu:

 –Imamo nekolicinu momaka koje smo prebacili iz juniorskog tima, još se navikavaju na pristup, obaveze i taktičku disciplinu koje nosi igranje u prvom timu, ali polako napreduju i sada već možemo da igramo sa većim brojem igrača. Iza nas su tri pobede. Ruku na srce, sve tri su bile očekivane, jer, osim u meču sa Zdravljem, za rivale smo imali ekipe od kojih smo daleko bolji. No, potrudili smo se da i iz tih mečeva izvučemo što više benefita, a najveći broj se upravo ogleda u tome što je ova mlađarija imala priliku da igra i to veliki broj minuta. Sada nailazi utakmica u kojoj ćemo imati priliku da proverimo taj njihov napredak, ali i da se revanširamo timu koji nam je uveliko poremetio planove u ovoj sezoni. Poraz od Radničkog u Nišu prilično nas je uzdrmao, baš kao i onaj od Sloge. Sa te dve pobede i dalje bismo bili u igri za plasman u viši rang – najavljuje motivisano izdanje Konstantina u Kragujevcu trener Nišlija Marko Cvetković.

 Gotovo ni u jednom meču ove sezone Konstantin nije nastupio kompletan, pa će tako biti i ovog puta. Zbog povrede stopala, u Kragujevcu neće igrati Dušan Filipović:

 –Dule je, pre povrede, bio u usponu forme i sigurno će nam nedostajati, ali, kažem, sada imamo dovoljan broj raspoloživih igrača i verujem da ćemo se u dvorani „Jezero“ prikazati u dobrom izdanju. Radnički ima iskusnu ekipu, trio Kostić-Milosavljević-Nedeljković čini neku njihovu pokretačku snagu, ali na svakoj utakmici imaju i ponekog „džokera“, pa moramo dobro da se pripremimo za svaku varijantu. No, osim što smo malo proširili „roster“, mi smo ovim pobedama podigli i samopouzdanje i nadam se da možemo produžiti ovu našu uspešnu seriju pobeda i učvrstiti se u gornjem delu tabele, pred finiš sezone u kojem nas čekaju zaista ozbiljna iskušenja – kaže Cvetković.

 Utakmica u Kragujevcu igra se u subotu, od 18 sati.

Leave a Reply