Košarkaši Konstantina počeli su pripreme za novu sezonu. Trener Marko Cvetković je na prvom okupljanju pozdravio petnaestak košarkaša, ali do sada su samo dvojica potpisala ugovore. Vladimir Veličković i Nemanja Gudžić vratili su se u „staro jato“, a sa Nišlijama treniraju još neki igrači koji su sa Konstantinom postizali velike uspehe, kao što su Tasić, Vitković, Đorđević… Međutim, oni su u potrazi za inostranim angažmanom i sva je prilika da će ga i naći, a u Konstantinu su već selektirali neka imena:

Ima tu par momaka poniklih u Nišu, koji su igrali za druge klubove kao što su Filipović, Crnić, Ilić, Spasov… Tu su sa nama, treniraju, razgovaramo i verujem da ćemo do kraja sedmice nešto i dogovoriti. Počeli smo, evo, nekih 40 dana pre početka lige, u ovom trenutku još nemamo ni precizan plan pripremnih utakmica, ali imamo već neke pozive i nastojaćemo da se što bolje pripremimo. Trebalo bi odigramo utakmicu sa rumunskim Klužom, koji se priprema ovde u Srbiji, tu je i „Micanov turnir“… Što se nekih ciljeva i ambicija tiče, tu još ne mogu da budem precizan sve dok ne formiramo tim i prođemo pripreme – kaže Marko Cvetković, kome će u radu pomagati njegov raniji pomoćnik Ivan Đorđević i kondicioni trener Martin Georgiev.

Novi sportski direktor Gojko Lepojević sa mnogo entuzijazma je krenuo u posao:

Raduje me što vidim ovoliko momaka na prvom treningu, to je znak da je Konstantin i, pored minulih neuspeha, i dalje interesantan i privlačan. Moj osnovni zadatak biće da posao biće da organizaciju kluba podignemo na viši nivo, da i prvi tim i mlađe selekcije imaju najbolje moguće uslove. Velika je stvar što se Marko Cvetković vratio u Konstantin, a sigurno je da ćemo ovih dana pojačati trenerski kadar u klubu i truditi se da im obezbedimo i adekvatne uslove za rad, a pod tim podrazumevam i to da budu redovno plaćeni – rekao je Lepojević.

Konstantin će, kako smo već pisali, naredne sezone ipak igrati u Drugoj ligi, potvrdio je prvi čovek kluba Uroš Parlić:

Dobili smo već informaciju iz saveza da ćemo ostati u Drugoj ligi i, kao što vidite, mi se prema tome upravljamo i sa nekom novom energijom krećemo u stvaranje tima i jačanje kluba na svim nivoima. Naš cilj je da napredujemo iz godine u godinu, a naročitu pažnju obratićemo na mlađe kategorije i stvaranje sopstvenog igračkog kadra – napomenuo je Parlić na prvom okupljanju Konstantina.

Sezona u Drugoj ligi kreće 29. septembra.

Leave a Reply