Još jedna loša sezona Konstantina približava se svom završetku. Šest kola ostalo je do kraja, ali bi Nišlije već u ovom i matematički mogle da se oproste od Druge lige. U takvoj situaciji, čini se da je svejedno šta će se dešavati u finišu drugoligaške sezone, ali trener Slobodan Nikolić nastoji da se upravo takva razmišljanja izbegnu.

Svakom sportisti, a pogotovo mladim igračima, nikad ne sme da bude svejedno! Uvek se mora ići na pobedu, ili, ako je realnost drugačija, nadati joj se i igrati za što bolji rezultat. Upravo na taj način i dočekujemo ovu utakmicu u Zrenjaninu. Igraćemo da pobedimo, a ako ne budemo u mogućnosti da savladamo rivala, makar da pokažemo neki napredak u igri. Eto, protiv Pirota smo bili tako blizu pobede, ali opet smo sebi dopustili nedopustive stvari. Kod rezultata 59:56, mi smo primili tri uzastopne trojke, iako sam toliko puta napominjao oprez, jer su svi njihovi igrači sposobni da šutiraju sa distance. Očigledno je da nekima treba više vremena da prime informaciju i reaguju, pa ću neki drugi igrači u Zrenjaninu dobiti malo veću minutažu – najavljuje Nikolić promene uoči sutrašnjeg gostovanja.

Proleter je takođe bez nekih specijalnih motiva, iako znatno bolje plasiran od Nišlija. Zrenjaninci su u prethodnih 20 kola ostvarili 11 pobeda, šesti su na tabeli i u sredini će i ostati:

Dobro poznajem tu ekipu, mnogo toga u igri zavisi od Stefana Atanackovića, kome sam bio trener i u Rumuniji i u Banjaluci i u OKK Beogradu. Reč je o iskusnom timu, koji ima kvalitet, ali nije uspeo da se umeša u borbu za plasman u viši rang i sada sa nešto smanjenim ambicijama čekaju kraj sezone. Verujem da možemo da pružimo jednu dobru partiju i nadam se da možemo da „odložimo“ i tu teoriju – kaže Nikolić, koji u Zrenjaninu neće moći da računa na Dušana Stankovića, zbog fakultetskih obaveza.

Proleter i Konstantin igraće u prelepoj Kristalnoj dvorani, a utakmicu se igra u petak, od 19.30 sati.

Leave a Reply