Nakon prve pobede u sezoni, ostvarene nad Kolubarom u Čairu (74:61), košarkaši Konstantina već u sredu nastavljaju takmičenje u Drugoj muškoj ligi Srbije. U uvodnom meču 5. kola Nišlije gostuju Akademiku iz Srbobrana, a na put odlaze ohrabreni i osokoljeni uspehom nad timom iz Lazarevca. Dobio je Konstantin vrlo važan meč, jer bi novi poraz znantno umanjio šanse za opstanak. Ovako, ovo bi mogla da bude pobeda uzleta i sigurno je da se posle nje lakše i igra i trenira:

Pa nemamo šta da krijemo, pobeda je vrlo značajna, pre svega na planu samopouzdanja. Ja sam momcima govorio da su sigurno bolji od onoga što su rezultati u prethodnim kolima pokazivali, ali bila im je potrebna ova jedna pobeda da se malo podignu i „progledaju“ i da spoznaju da će ono što radimo na treningu početi da se manifestuje i u igri i rezultatima. Ubeđivao sam ih da taj pravac njihovog napredovanja ima samo jedan smer-iz defanzive ka ofanzivi, da dobrom odbranom kupuju sebi kredit za napad i da će takav pristup, kad-tad, sigurno da bude nagrađen. Na posletku, i meni je, iskreno, trebala ova pobeda radi nekog uzajamnog davanja energije i sada je svakako lakše. No, da se mnogo ne „dižemo“ posle ovog jednog uspeha, jer sigurno je da će i dalje biti oscilacija u igri. To je neminovnost, jer je reč o zaista mladom timu, ali moramo da pokušamo da ih iz meča u meč smanjujemo i da formiramo jedan standard ispod koga ne bi trebalo da idemo – kaže trener Marko Cvetković, posle prve pobede Konstantina u Drugoj ligi, a odigrano je četvrto kolo.

No, vremena, a ni razloga za neko preveliko slavlje nema. Već sutra Nišlije putuju na sever zemlje, u malo mestašce smešteno tridesetak kilometara iznad Novog Sada. Konstantin će u sredu, od 19 sati, igrati u Srbobranu protiv domaćeg Akademika, uvodni meč 5. kola. Domaćin je zamolio Nišlije da se ovaj meč odigra ranije, jer će čitava ekipa biti prisutna na svadbi jednog od igrača, zakazanoj za predstojeći vikend…

Nije bilo razloga da ne izađemo u susret ovoj molbi. Čeka nas dalek put i sigurno je da nam to neće prijati, ali jedino što tražim je da nivo angažovanja, borbenosti i pristupa bude kao u meču sa Kolubarom. Akademik je novajlija u ligi, imaju par igrača koji su igrali i u KLS, Marića koji je igrao u Vojvodini, Turanjanina, Nenada Tomaševića… Dobili su oba meča u Srbobranu, sigurno je da su favoriti i u ovom meču. Ali, moji momci su sigurno ohrabreni pobedom nad Kolubarom i mi idemo tamo da damo sve od sebe. A ako bude tako, sigurno je da ćemo imati i neku šansu – kaže Cvetković uoči drugog gostovanja u ovoj sezoni.

 

Leave a Reply