Pobeda nad Vršcem u kojoj su spojili dobru igru i pobedu donela je košarkašima Konstantina dodatnog adrenalina i pred večerašnje gostovanje u Smederevu. Četvrti put ove sezone Nišlije će igrati pred TV kamerama, što je samo motiv više da se predstave u dobrom izdanju i pokušaju da zabeleže pobedu, kojom bi se još više udaljili od prvog pratioca na tabeli. Konstantin je treći, Smederevo četvrto, ali Nišlije imaju čak tri pobede više.

Pred nama je ciklus utakmica u kojem igramo sa Smederevom, Mladošću i Tamišom i pokušaćemo da iz njih izvučemo najviše što možemo i uđemo u pravu formu pred Kup Radivoja Koraća. No, prva utakmica je uvek najvažnija, Smederevo je oslabljeno u odnosu na naš prvi duel, ali i dalje postižu dobre rezultate i sigurno je da nas očekuje zahtevna utakmica. No, ako budemo ponovili veći deo igre iz meča sa Vršcem, verujem da možemo do pobede-rekao je kapiten niškog tima Nemanja Gudžić u najavi gostovanja u jednoj od lepših hala u Srbiji.

Trener Marko Cvetković je upravo pobedu nad Smederevom u prvom delu sezone označio kao jednu od najvažnijih u sezoni koja je u toku. Sada bi pred Konstantinom trebalo da bude lakši posao, jer je njihov rival u međuvremenu ostao bez četvorice najboljih igrača:

Prva utakmica sa njima bila je, na neki način, prekretnica za nas, jer smo posle lošeg starta, odigrali odlično i savladali jednu, u to vreme, veoma dobru ekipu. No, Smederevo već godinama funkcioniše po principu „otvorenih“ ugovora i zbog toga su i ostali bez Živanovića, Šibalića, Božovića i Šparovića, imena čiji bi odlazak osetila svaka ekipa. Od iskusnijih, ostali su Jovan Antić i Saša Đorđević, pojačani si Milojkom Vasilićem, koji je igrao u FMP-u, potom u Slovačkoj, te Ognjenom Nišavićem iz Jagodine. Juče su vratili svog nekadašnjeg igrača Darka Rnića, koji će ih pojačati na unutrašnjim pozicijama. Sve u svemu, nisu jaki kao u prvom delu sezone, ali su rival za poštovanje i jasno je da moramo da odigramo maksimalno angažovano ako želimo da se iz Smedereva vratimo sa pobedom-rekao je Cvetković uoči sutrašnjeg odlaska u „grad čelika“.

A onda se okrenuo svom timu i naznačio iz čega crpi umereni optimizam pred gostovanje u Smederevu, još jednom iskoristivši priliku da pohvali igrače za uloženi napor da Konstantin i u ovoj sezoni bude makar na nivou prethodne, najuspešnije u istoriji niške muške košarke:

Protiv Vršca smo imali uspona i padova u igri. Imali smo agresivnost iz odbrane prema napadu, adekvatnu unutrašnju igru, bili smo dobri u prodoru, služio nas je i šut za tri poena, rasporedili smo polje napada na pravi način… Normalno je da, iako smo sada kompletni, nismo odmah uspeli i da stignemo do adekvatne forme, a već četvrtu godinu za redom, negde u ovo doba i iz dobro znanih razloga, padamo u igri. Momcima svaka čast, jer daju fantastične napore da održimo ovaj nivo igre i da beležimo dobre rezultate. Nadam se da bismo u Smederevu mogli i do dobre igre i do pobede, jer ako dobar niz vežemo u duelima sa ekipama koje nas prate na tabeli, a to su baš Smederevo i Mladost, mogli bismo da rešimo pitanje plasmana u Superligu, mada i sada imamo zalihu dovoljnu da igramo bez pritiska. Ali, zbog nekog našeg samopouzdanja, a momci su dobro trenirali i kompletni smo, jer nam se i Dušan Stanković priključio nakon oporavka od preloma ruke, bilo bi dobro da u Smederevu odigramo kako možemo i ja verujem da će biti tako, a onda ni pobeda neće biti daleko. Prošli put se nismo proslavili pred TV kamerama (protiv Borca prim.aut), ali verujem da će sada biti drugačije-rekao je Cvetković na konferenciji za novinare uoči meča u Smederevu, koji se igra u subotu od 18 sati, a direktno će ga prenostiti kamere kablovske televizije Arena sport.

Leave a Reply