Danas i sutra na programu je pretposlednje kolo lige čiji kraj jedva čekaju svi njeni učesnici. Nišlije gostuju Metalcu u Valjevu, u meču koji nešto veći takmičarski značaj ima za tim trenera Vladimira Đokića, jer bi, pobedom nad Konstantinom, obezbedio plasman u plej-of sa trećeg mesta. Sa druge strane, ma kakav učinak bio u preostala dva kola, Nišlije ne mogu da pokvare sezonu, koju su već učinile najuspešnijom u kratkoj istoriji kluba. Stoga nema velike tenzije pred utakmicu, samo želja da se odigra dobro:

Idemo u Valjevo rasterećeni bilo kakvog pritiska, osim onog koji sami sebi namećemo, a to je da do kraja odigramo na nekom svom maksimumu. Mi smo im „dužnici“, jer smo ih pobedili u Čairu i do sada smo jedina ekipa iz KLS lige, koja je savladala nekog ABA ligaša. Stoga će želja da nam se revanširaju, pretpostavljam, za Metalac biti dodatni motiv, uz, naravno, ovaj takmičarski da ovom utakmicom praktično rešavaju pitanje trećeg mesta. Sa druge strane, verujte da ja više ne znam šta da očekujem od svoje ekipe iz razloga što su igrači potrošeni, ispovređivani i već davno prevazišli neke svoje limite, a čeka nas i dugačak put do Valjeva. Sad, ako mi u ranoj fazi utakmice „probijemo“ tu neku energiju, a imamo snage, mogli bismo da odigramo dobru utakmicu. Možda, po nekoj svojoj fizionomiji, baš i ne odgovaramo Valjevcima, jer smo protiv njih uvek igrali dobro i nadam se da će tako biti i ovog puta i da ćemo se u jednom dobrom izdanju predstaviti ondašnjoj publici-rekao je trener niškog tima Marko Cvetković pred meč sa trećeplasiranim timom Superlige Srbije.

Strahinja Stojačić je meč sa Mega Leksom odigrao povređenog kolena, ali bol polako jenjava i u utorak će se staviti na raspolaganje treneru Cvetkoviću, koji neće moći da računa jedino na već duže povređenog Bogdana Obrenovića:

Biće teška, nadam se i neizvesna utakmica. Oni su, siguran sam, veoma motivisani da nam uzvrate za poraz u Čairu, ali mi se pripremamo da i tamo odigramo dobro. Prošle godine smo u Valjevu izgubili sa pola koša, onda smo ih dobili na turniru u Vršcu, pa i nedavno u našem prvom superligaškom duelu. Dakle, pokazali smo da ne zaziremo od njih, iako treba biti realan-oni su odlična ekipa, koja ima sezonu iznad svih očekivanja. U svakom slučaju, potrudićemo se da odigramo najbolje što u ovom trenutku možemo i verujem da nismo bez šansi-kaže vižljasti plej Konstantina.

Utakmica u Valjevu igra se u utorak od 19.30 sati.

Leave a Reply