S obzirom na to kakve igre pruža i zbog učinka od 5:0 na početku sezone, Konstantin je favorit i u narednom meču u Vršcu. Ipak, u niškom timu veoma su oprezni pred sutrašnji duel, a njihov respekt prema timu Olivera Popovića vidan je u svakoj rečenici izgovorenoj na konferenciji za novinare, uoči meča 6. kola Košarkaške lige Srbije. U Konstantinu potenciraju da ih očekuje najteži test u dosadašnjem delu sezone i da su Vrščani svakako kvalitetniji od skora 2:3, kojim dele plasman od petog do devetog mesta. Ipak, Nišlije ne kriju da su puni vere u sebe, a dosadašnje igre i rezultati svakako im daju pravo na optimizam i pred duel u prelepom „Milenijumu“:

Vršac je ekipa koja pretenduje na plasman u Superligu. Međutim, sticajem okolnosti nisu do sada pružali partije na nivou svog kvaliteta. Ipak, sigurno je da ne odustaju od nekih zacrtanih ciljeva i pokušaće sve da dobiju ovu utakmicu. Sa druge strane, mi smo prepuni samopouzdanja posle ovih pet pobeda na startu sezone, ove sedmice smo trenirali u punom sastavu, lišeni problema sa virusima i povredama i odlazimo u Vršac u odličnom raspoloženju, rešeni da nastavimo ovaj uspešan niz. Očekuje nas teška utakmica, verujem i najteža do sada, ali nadam se pobedi-kaže Danilo Tasić, koji je jedan deo svog košarkaškog odrastanja proveo upravo u vršačkom Hemofarmu i sigurno je da se uvek rado vraća u ovaj banatski grad.

Vršac i Konstantin su do sada odigrali četiri meča u Košarkaškoj ligi Srbije i međusobni skor je izjednačen. U sezoni 2012/13 u Vršcu je bilo 72:71, dok je u Nišu trijumfovao domaćin 71:61. U prošloj sezoni videli smo dva „brejka“. Vrščani su pobedili u Nišu 76:69, ali se Konstantin revanširao u „Milenijumu“ pobedivši sa 98:97 posle produžetka. Dva tima odigrala su utakmicu i letos, u finalu „Svislajon kupa“, kada je Vršac ubedljivo dobio 74:61.

Dobro znamo ekipu iz Vršca, pobedili su nas u letos u finalu turnira igranom u njihovom gradu, ali su u međuvremenu znatno izmenili tim. Sigurno je da nam u skautiranju ništa neće promaći, ali mnogo je bitnije da imamo pravi stav. U meč treba ući sa najvećom mogućom energijom, da u defanzivi imamo onaj nivo agresivnosti koji nam donosi odbranu koša, a u napadu bismo morali da što više „širimo“ igru i da trčimo kontranapade. Dakle, sigurno je da ne zaziremo od njih, ali samo ako budemo pružili našu već prepoznatljivu igru, možemo da se nadamo pobedi. Ovo je svakako najteže gostovanje do sada, ali optimista sam i verujem da imamo čemu da se nadamo i u Vršcu-kaže kapiten Konstantina Mladen Vitković, koji je prošle sezone trojkom doneo preokret u Vršcu i baš u „Milenijumu“ odigrao jednu od svojih najboljih partija u sezoni.

Marko Cvetković i Vladimir Zlatanović bili su proteklog leta deo stručnog štaba Olivera Popovića u našoj „B“ selekciji. Treneri Vršca i Konstantina dobro se poznaju, teško je očekivati neka veća taktička iznenađenja.

Sigurno je da Vršac nije na mestu koje im po kvalitetu pripada. Loše su otvorili sezonu, izgubili su kući od FMP-a, a ta utakmica bi i nama trebalo da bude neki putokaz za pobedu u „Milenijumu“. Znamo se i sa turnira u Vršcu, tada smo izgubili i to bi trebalo da nam bude nauk u smislu da ne ponovimo greške koje smo tada ispoljili. Sigurno je da će ovo biti najteža utakmica do sada. Oni su i po organizaciji igre, ali i po nekoj budžetskoj sigurnosti među najboljima u ligi. Imaju niz kvalitetnih igrača, počev od Dragana Apića, koji je jedan od najboljih centara u ligi i trebalo bi da zavredi neku našu posebnu pažnju. Naša šansa trebalo bi da bude u nekoj rasterećenosti, koja, naravno, nije bez odgovornosti. Odgovara nam i to što možda još nisu dovoljno uigrani, jer su doveli trojicu novih igrača u poslednje dve sedmice – Tanaskovića na mestu centra, odnosno Radivojevića i Tomaševića na bekovskim pozicijama. Sigurno je da ćemo se taktički dobro spremiti i, ponavljam, nemamo nikakvog imperativa, a u odličnom startu sezone možemo samo da pronađemo prostor za neku rasterećenost, koja bi mogla dosta toga pozitivnog da nam donese-rekao je Marko Cvetković uoči odlaska u Vršac.

Utakmica se igra u subotu od 18 sati.

Leave a Reply