U normalnim okolnostima, ova utakmica svakako bi bila derbi kola, što uistinu i jeste, a po nekoj maloj tradiciji i jedan od najzanimljivijih mečeva sezone. Prvoplasirani tim lige dolazi u goste ekipi koja deli drugo i treće mesto, jedinom timu koji je ove sezone uspeo da slavi u Železniku. Ipak, realnost je takva da FMP u Čair dolazi kao favorit, najviše zbog toga što Nišlije grcaju u formi nakon desetodnevne pauze u treningu, izazvane nezadovoljstvom igrača. Njihovi problemi u igri jasno su bili uočljivi u subotnjem meču u Kruševcu, gde je Konstantin primio čak 94 poena i imao puno problema i u odbrani i u napadu. Malo je bilo vremena da niški tim povrati bar deo svojih kapaciteta i stoga je i razumljiv oprez pred dolazak lidera domaće lige, koji je u subotu demonstrirao silu upravo u deulu sa svojim prvim pratiocem na tabeli. Borac je u Železniku izgubio čak sa 24 poena razlike-86:62.

FMP je zaista dobra ekipa. Činjenica je da su prvi na tabeli i to ubedljivo, stabilni su na svim nivoima. Ali već smo ih dobili u prvom delu sezone i ne vidim razlog da to ne učinimo i ovog puta. Potrebno je da odigramo jako i angažovano u odbrani i da dobro branimo koš, jer jedino tako ćemo moći da im pariramo. Na nama se vidi da nismo u optimalnoj formi, deset dana izostanka sa treninga nije lako nadoknaditi. Ali, ulažemo veliki trud i mislim da je svakim danom sve bolje, pa verujem da ćemo u ovoj utakmici biti u stanju da pružimo više nego u Kruševcu. Iskreno, nadam se pobedi i verujem da možemo do nje-umereni optimista je Mladen Vitković, jedan od najiskusnijih u Konstantinu.

Trener Marko Cvetković bio je vidno nezadovoljan defanzivnim izdanjem svog tima u Kruševcu. Odmah nakon meča, razgovarao je sa igračima i zahtevao dodatno požrtvovanje kako bi Konstantin što pre „uhvatio“ željeni ritam.

Meni je sada najbitnije da vidim kakva će biti reakcija igrača na sve ono što smo ostavili iza sebe. Svesni smo svi da je pauza ostavila velikog traga na našu formu, to su pokazale i utakmica sa OKK Beogradom, a naročito ova subotnja u Kruševcu i potrebno je sada da uložimo veliki napor kako bismo se vratili na onaj nivo koji smo imali. FMP je odlična ekipa, sastavljena od mladih reprezentativaca i igrača pred kojima je lepa budućnost. Vratio im se oporavljeni Davidovac i sa njim svakako imaju kvalitet više. Ako se gleda tabela, ova utakmica svakako nosi epitet derbija. Ali, s obzirom na stanje u kome se nalazi naša ekipa posle svih ovih turbulencija iza nas, nezahvalno je prognozirati bilo šta u vezi večerašnjeg duela-napominje strateg niškog tima.

Ipak, Cvetković se rado setio prve utakmice dva tima u kojoj je Konstantin prekinuo niz FMP-a od devet startnih pobeda i naneo mu prvi od dva poraza u sezoni:

Ta pobeda u Železniku dala nam je mnogo samopouzdanja za dalje takmičenje i prilično uticala na naša kasnija izdanja. Nadam se da bi to i sada moglo da se desi, ali trebaće nam maksimalna koncentracija i veliko fizičko angažovanje. Hendikep je što nećemo moći da računamo na Vladu Veličkovića, koji je u Kruševcu pogoršao povredu stopala, kao i na Vukana Stojanovića, jer se još oporavlja od manje hirurške intervencije, pa ćemo na mestu pleja, osim Stojačića, morati da koristimo i Božidara Babovića, kome to nije primarna pozicija. Ali, Boža je već igrao na mestu organizatora igre i protiv Beograda, ranije je to činio u mlađim kategorijama i nadam se da će se snaći. Sve u svemu, trebaće nam mnogo truda za otvorenu utakmicu sa liderom prvenstva, ali nadam se da ćemo moći uspešno da odgovorimo izazovu-kaže Cvetković.

Meč u Čairu počinje u 20 sati, a ulaznica košta 100 dinara.

Leave a Reply