Košarkaši Konstantina ovog vikenda imaće jedno od najtežih gostovanja. Nišlije će u prelepom „Milenijumu“ gostovati Vršcu, provoplasiranom timu lige, koji je, od dolaska Vladimira Đokića na mesto trenera, izgubio samo jednu utakmicu i to u prošlom kolu, protiv Dinamika u Beogradu. S obzirom na to da je niški tim do sada ostvario samo jednu pobedu, jasno je da je se njegovi izgledi u ovoj utakmici mere promilima. To u Konstantinu i ne spore, ali ipak ističu da se neće unapred predati:

Vršac je najbolji tim u ligi, a to pokazuje i njihov plasman. Igraju najorganizovaniju košarku, u Pavkoviću i Krstoviću imaju veliko iskustvo, a u Jeftiću, Stojadinoviću, Dimiću igrače sposobne da donesu rezultat. Jasno da je nas očekuje utakmica u kojoj nam izgledi nisu veliki, ali u toj rasterećenosti možda i leži neka naša šansa – kaže trener Ivan Simić.

Nakon pomalo i nesrećnog poraza od Metalca, šanse Konstantina da izbori opstanak svedene su na minimum, pa je uprava kluba preduzela poteze u cilju smanjenja troškova i podmlađivanja ekipe. Marko Gaćinović i Lazar Živković nisu više u klubu i sa njima će se razgovarati o sporazumnom raskidu saradnje. Sa Slavišom Bogavcem je postignut dogovor da ostane do kraja sezone, pa će se najiskusniji košarkaš naći u timu, s obzirom na to da je zalečio povredu tetive zbog koje nije nastupio u meču sa Metalcem.

Nije bilo lako oporaviti ekipu posle poraza u produžetku meča sa Valjevcima, ali u sportu juče ne postoji, već samo ono što dolazi. Odlučeno je da se nekim igračima zahvalimo na saradnji, ali i da do kraja sezone odigramo maksimalno u okolnostima u kojima se nalazimo. Stoga u Vršac putujemo sa namerom da se što bolje suprotstavimo velikom favoritu i da pokušamo da ovaj meč učinimo što neizvesnijim. A koliko ćemo u tome uspeti, videćemo – kaže Simić pred subtrašnji duel.

Utakmica u Vršcu igra se u subotu od 18 sati.

Leave a Reply