Košarkaši Konstantina sutra će biti na najvećem iskušenju u dosadašnjem delu sezone. Odlaze u Lazarevac, na megdan Kolubari, lideru Druge lige, timu koji je u dosadašnjem delu sezone doživeo samo jedan poraz, od Zdravlja u Leskovcu. Domaćin je prepun samopouzdanja i zbog toga što je u prošlom kolu pobedio direktnog konkurenta Mladost i to u Smederevskoj Palanci i tako načinio još veću distancu u odnosu na konkurente za jedno od prva dva mesta koja vode u Košarkašku ligu Srbije. A jedan od tih aspiranata na plasman u viši rang svakako je i Konstantin, bez obzira na promenljive igre i rezultate ove jeseni. Ipak, Nišlije su tu, na pobedu od drugog mesta, a imaju tri pobede manje od Kolubare, što znači da ova utakmica za njih ima veliku važnost.

 Iza niškog tima su dve uzastopne pobede i nešto bolja igra u odnosu na prethodni period. Ipak, trener Marko Cvetković kuburi sa kratkom rotacijom, koja je ove sedmice bila još kraća, jer zbog bolesti nisu redovno trenirali Vuk Đorđević i Eldan Bjelak, a Nikola Spasov, usled povrede leđa, nije uopšte u trenažnom procesu. Mladi „bekap“ plej je na terapijama i neće ni putovati u Lazarevac, dok bi Đorđević i Bjelak ipak trebalo da se nađu u autubusu. Ipak, sigurno je da u ovom trenutku nisu najspremniji, pa je veliko pitanje koliko će moći da pruže na samoj utakmici. Ali, isto se dogodilo i prošle sedmice, kada su Filipović i Vuletić igrali protiv Proletera sa povišenom temperaturom, pa su bili među najboljima na meču:

 –Nije najbolja situacija što se zdravstvenog biltena tiče, ali moramo da se snalazimo. Ove sedmice je nekolicina juniora bila uključena u rad i gotovo je izvesno da će mladi 17-godišnji plejmejker Aleksa Đorđević putovati sa nama. Tu su i Popović, Banduka, Vukašin Đorđević…Ali najviše od njih zavisi. Moraju, pre svega, da paze na odbrambene zadatke, jer samo tako će sebi omogućiti minutažu, a pomoći će i timu – kaže Cvetković uoči odlaska u Lazarevac.

 A o Kolubari-hvalospevi. Potpuno zasluženo:

 –Idemo u goste lideru na tabeli, jednoj dobroj ekipi, „pokrivenoj“ na svim pozicijama. Šparović, Simić, Vuletić, Vesković,Rnić… svi oni imaju zavidno iskustvo i kvalitet potreban za ovaj nivo takmičenja. Uostalom, njihovi rezultati dovoljno govore. No, sigurno je da i mi o ovoj utakmici razmišljamo kao o prilici da nadoknadimo neke propuštene prilike i da se iskažemo kao ozbiljan tim, koji ima čime de sa isprsi pred liderom. Nadam se dobrom izdanju moje ekipe, pa ćemo videti kakve nam se mogućnosti pružaju iz toga – kaže Cvetković.

 Plejmejker Vladimir Veličković već nekoliko utakmica igra po 40 minuta, što svakako utiče na njegovu svežinu u završnicama, ali kaže da je spreman da za tim uradi sve što je potrebno:

 –Igraću koliko god treba, odnosno koliko trener proceni da sam mu potreban na parketu – nema iskusni plej ni najmanju želju da se požali na eventualni umor.

 O Kolubari govori sa velikim poštovanjem, ali kaže da još više poštuje svoje saigrače i ekipu u kojoj je glavni organizator igre:

 –Kolubara je favorit, ima samo jedan poraz, dobru i iskusnu ekipu. Sa Simićem sam igrao zajedno u Tamišu i o njemu imam najbolje mišljenje, ne samo kao igraču. Idemo tamo bez nekog prevelikog pritiska, ali sa ambicijom da dobijemo utakmicu. Mislim da smo u usponu forme, da u ovom meču možemo da nivelišemo neke kikseve, pre svega onaj protiv Radničkog u Nišu i sigurno je da nam motiva neće nedostajati. Nadam se najboljem – optimista je sjajni plej Konstantina.

 Utakmica u Lazarevcu počinje u 19.30 sati.

Leave a Reply