Pirot i Konstantin su stari znanci. Doduše, do sada su uglavnom igrali utakmice u predsezoni, ali, evo, došlo je vreme i za duel u istom takmičenju. Nijedan od rivala ne može da se pohvali formom u prethodnih šest kola, zabeležili su po dve pobede i četiri poraza, ali, činjenica je, mnogo bolji utisak ostavio je Pirot. Tim trenera Spasića je sva četiri poraza doživeo u „tesnim“ mečevima, nijedan iznad pet poena razlike, a u prošlom kolu je savladao Klik u Arilju i svakako u boljem raspoloženju dočekuje večerašnji duel. Sa druge strane, Nišlije igraju baš sa velikim oscilacijama, što jeste očekivano za ubedljivo najmlađi tim u ligi, ali baš iz tog razloga nema opravdanja za nedostatak borbenosti koja bi trebalo da krasi upravo „golobrade“ timove.

Nakon poraza od Mladosti iz Smederevske Palanke sa ubedljivih 86:75, trener Marko Cvetković održao je polusatnu besedu u svlačionici Čaira, predočio neke standarde ispod kojih ne bi smelo da se ide, bez obzira na godine košarkaškog staža, a da li je bilo nekog efekta, videće se…

Mnogo toga je povezano sa mladošću, ponešto je i do kvaliteta koji posedujemo, ali borbenosti i žara nikad ne bi smelo da manjka – napominje Cvetković, koji je, i kao igrač, bio prepoznatljiv upravo po tome što nije bežao od duela, kontakt igre, što je trošio i poslednji atom snage na svakoj utakmici… Taj i takav način razmišljanja pokušava da prenese i ovim momcima koji sada igraju u Konstantinu, ali to je, očigledno, proces.

Bilo kako bilo, već sutra je pred ovim mladićima nova šansa da se pokažu, a u Pirotu će baš biti na iskušenju:

Pirot je dobro usklađena i dobro selektirana ekipa, koja, po kvalitetu koji poseduje, svakako zaslužuje bolji plasman. Neke utakmice su nesrećno izgubili, ali pobedili su u Arilju i sada svakako vide šansu za seriju uspeha. Mi, naravno, moramo da se bitno popravimo u odnosu na prošli meč i, još jednom napominjem, pružimo maksimum maksimuma ako želimo da igramo otvorenu utakmicu. Malo su nas i neki zdravstveni problemi poremetili, pa je pitanje da li ćemo kompletni ući u utakmicu. No, bez obzira na to, očekujem neku reakciju na subotnji poraz i nadam se da ćemo sa parketa moći da izađemo uzdignutih glava – kaže Cvetković.

U Konstantinov zdravstveni karton ove sedmice upisani su Luka Živković i David Dojčinović. Najbolji skakač tima ima problem sa virusom, a bek niškog tima je povredio list i pokušava da se terapijom osposobi za utakmicu. U svakom slučaju, tek pred polazak u Pirot znaće se da li će njih dvojica moći da nastupe.

Utakmica Pirot-Konstantin igra se u sredu, od 19.30 sati.

Leave a Reply