Košarkaši Konstantina pokazali su i u Vršcu, na gostovanju tada prvoplasiranom timu lige, da nikome neće biti lako protiv njih. Iako bez Bogavca i Bronsona, Nišlije su u „Milenijumu“ bile u egalu punih 38 minuta. Na kraju, Vršac je ipak pobedio, ali je, zbog slabije koš razlike, morao da prepusti prvo mesto Dinamiku.

U ovom kolu Konstantin dočekuje još jednog kandidata za plasman u Superligu. U Niš stiže Tamiš, tim koji je u poslednja četiri kola doživeo tri poraza i zaostao za konkurentima, pa mu se trijumf u Čairu nameće kao imperativ. Sa druge strane, Nišlije će ostatak sezone odigrati rasterećeno, ali ne i bez obaveze da u svakoj narednoj utakmici pruže maksimum:

Teška sedmica je iza nas. Na treninzima smo bili nekompletni, jer zbog raznih povreda nisu redovno trenirali Rendal, Bogavac i Luka Živković, a poznato je da smo ostali i bez Šišića, jednog od najboljih igrača ove ekipe. No, mi smo i u Vršcu demonstrirali odlučnost u nameri da svaku utakmicu odigramo na maksimumu, pošteno i sa ambicijom da je dobijemo. Tako će biti i protiv Tamiša, iako je neizvesno da li ćemo moći da računamo na Rendala, koga muči povreda leđa, a verujem će Živković i Bogavac moći da igraju, mada je pitanje koliko će moći i da nam pomognu. U svakom slučaju, nema predaje! Igraćemo muški i sa velikom željom da dobijemo-kaže trener Konstantina Ivan Simić.

U Tamišu ove sezone igraju trojica dugogodišnjih igrača Konstantina Veličković, Vitković i Savić, uz momke koji već niz sezona čine okosnicu tima iz Pančeva-Miloševića, Simića, Kesara, Kesara, Simića…

To je tim koji već dugo igra u sistemu trenera Jovičića, imaju dosta oružja i u unutrašnjoj igri i na spoljnim pozicijama. Nisu imali željene rezultate u poslednjih nekoliko utakmica, što će samo još više povećati njihovu mobilnost pred gostovanje u Nišu. Pošteno govoreći, favoriti su u subotnjoj utakmici, ali to će morati da pokažu i na parketu. Mi ćemo se, kao i u prethodnim utakmicama, potruditi da damo sve od sebe, pa kako bude-napominje Simić.

Konstantin i Tamiš igraće u Čairu, u subotu od 19.30 sati, a ulaznica košta 100 dinara.

Leave a Reply