Still1002_00000Košarkaški klub Konstantin promovisao je tim i ambicije u novoj sezoni, koja je trebalo da počne ovog vikenda, ali je njen start odložen za sedam dana. U Regent club hotelu sa novinarima se družio kompletan „staf“ niškog tima, a najpre im se obratio prvi čovek kluba Uroš Parlić, koji je istakao zadovoljstvo što u vreme opšte besparice Konstantin uspeva da, domaćinskim poslovanjem, očuva stabilnost na svim nivoima:

Klub u novu sezonu ulazi konsolidovaniji u odnosu na prethodne dve sezone. Pre svega mislim na finansijski deo, jer smo mnogo toga regulisali kada su dugovanja u pitanju. Ponašali smo se maksimalno racionalno, što najbolje znaju igrači, jer smo se i u ovoletošnjim pregovorima „natezali“ i oko najmanjeg detalja. Veoma je važno i to što smo zadržali „kostur“ tima, veći broj igrača iz prošle sezone je ostao, a tu je i trener Cvetković sa kojim ćemo imati kontinuitet u radu. Stručni štab smo pojačali Vladimirom Zlatanovićem, koji je nedavno imao ponudu Crnokose, ali, na naše zadovoljstvo, ostaće sa nama. Drago nam je da je u njima dvojici Konstantin imao trenerski tandem u „B“ selekciji Srbije, čiji član je bio i Strahinja Stojačić, što samo pokazuje da sve više napredujemo kao klub i da imamo sve više poštovaoca. Imamo dobar tim, verujemo u njega. Mnogi nas smatraju favoritima u ovoj sezoni, ali mi se ne obaziremo na to. Ići ćemo korak po korak, sa željom da u svakoj utakmici pružimo maksimum i verujem da ćemo se na kraju sezone radovati plasmanu u Superligu-rekao je Parlić na promociji.

Still1002_00003

Marko Cvetković već važi za jednog od najperspektivnijih srpskih trenera, što pokazuje i poziv da bude deo stručnog štaba naše „B“ selekcije. O novoj sezoni kaže:

Za trenera je dobro kada klub zadrži veći deo ekipe, jer je lakše uvesti manji broj igrača u već postojeći sistem. Igrače smo dovodili ne samo prema njihovim igračkim kvalitetima, već i prema njihovom karakteru i ljudskim osobinama. Drago mi je da smo stručni štab pojačali Vladom Zlatanovićem, sa kojim sam još letos u „B“ selekciji Srbije uspostavio odličnu saradnju i, što se kaže, razumemo se. Igračima želim, pre svega, dobro zdravlje i da zadržimo onu osobinu koju smo imali i prošle godine, a to je da uvek i u svakoj prilici delujemo kao tim-pokazao je Cvetković još jednom na koji način doživljava košarku.

Still1002_00002 Odlaskom dugogodišnjeg kapitena Miloša Trailovića, „traku“ je preuzeo, po stažu, najstariji igrač u klubu Mladen Vitković:

Čast mi je što ću kao kapiten predvoditi ove momke. Vredno smo radili i jedva čekamo početak sezone. Nadamo se najboljem, a to je, naravno, Superliga-bio je Vitković jasan i koncizan.

Podsetimo, Konstantin je do sada registrovao 12 igrača. To su Vladimir Veličković, Petar Despotović, Vladimir Đorđević, Lazar Mladenović, Nemanja Barać, Mladen Vitković, Strahinja Stojačić, Goran Ostojić, Danilo Tasić, Stefan Savić, Bogdan Obrenović i Vukan Stojanović. Pravila lige kažu da klub može da registruje još trojicu igrača, 72 sata pre prve utakmice. Nišlije sezonu otvaraju gostovanjem čačanskom Borcu, naredne subote, 11. oktobra.

Still1002_00001

 

 

Leave a Reply