*Imamo dobar tim, u ovoj ligi smo sigurno najbolji, najzad smo se kompletirali i verujem da ćemo nadoknaditi propušteno i izboriti opstanak-kaže prvi čovek niškog kluba

 *Iako smo u sezonu ušli sa nikad manjim budžetom, plate su redovne i tako će biti i nadalje…

 Baš kao i prošle sezone, Konstantin će se boriti za opstanak u Drugoj ligi. Razlika je jedino u tome što je to prošle godine bilo veliko iznenađenje i praktično razočaranje, jer su od starta najavljivane vrhunske ambicije i povratak u KLS, a na kraju se strepelo do poslednjeg kola. Sada je to donekle i očekivano, naročito od trenutka kada su, jedan za drugim, iz stroja ispadali glavni igrači, pa bukvalno ni u jednoj utakmici Konstantin nije bio kompletan. Šta više, u najvećem delu sezone nedostajalo je po nekoliko glavnih igrača iz tima koji je, zbog oskudnog budžeta, oskudno i selektiran. Bilo je, naravno, i drugih slabosti, nije samo korona ta koja je uticala da Nišlije u 14 utakmica ostvare samo tri pobede. No, sve to može da se popravi u osam kola plej-auta, ali je, bar u Konstantinovom slučaju, neophodno da se odmah zaređa sa pobedama, jer je bukvalno svaka utakmica presudna…

 Nišlije su uspon forme najavile još u poslednjem meču prvog dela sezone, u kojem su ubedljivo porazile Radnik iz Surdulice. Tu se najbolje videlo koliko Aleksandar Mladenović znači ovoj ekipi i koliko je njegovo znanje i iskustvo dragoceno. Sastav je znatno dobio na kvalitetu i širini i povratkom Vladimira i Vukašina Đorđevića, a i David Dojčinović bi trebalo da igra značajnu ulogu i kao kombo bek i kao jedan od iskusnijih u timu. Uz već proverene kapitena Gudžića i Miletića, te Surlića, Petrovića, Spasova i Milojkovića, kao i plejade mlađih koju čine Ilić, Stojanović i oporavljeni Milojević, Konstantin će realno imati ekipu koja može da dominira u plej-autu. No, potrebno je da to i pokaže…

 Ranijih godina često su finansijska dugovanja bila ta koja su sprečavala niški klub da krene napred. Sada to nije slučaj, iako su dotacije iz gradskog budžeta na početku sezone bila manja nego ikad. No, ekonomičnim ponašanjem, te pronalaskom dodatnih sredstava u kompaniji IMI, koja je prihvatila da pomogne niškom klubu, Konstantin je uspeo da obezbedi budžet koji može da se ispuni:

 –Mogu da kažem da su plate igračima redovne i da im trenutno ništa ne dugujemo, a ne pamtim kad se dogodilo da u Novu godinu klub uđe sa pozitivnim saldom na računu. Jednostavno, pružali smo se koliko smo mogli i koliko nam je omogućeno i ja verujem da samo takvim načinom razmišljanja i poslovanja možemo da krenemo napred. Trenutno nas rezultati ne prati, ali čvrsto sam ubeđen da će i na sportskom planu biti pomaka – kaže predsednik Konstantina Zvonko Milošević.

 Konstantin je prvi deo sezone u „A“ grupi Druge lige završio kao poslednji na tabeli, a u plej-aut je preneo samo dve pobede. Ipak, Milošević veruje da ima dovoljno utakmica da se stvari poprave:

 –Korona nas je desetkovala! I to nas mnogo više nego druge klubove. Ni u jednom meču nismo bili kompletni. Evo tek ove sedmice, kada se vratio i Miša Milojević, mi smo bili u situaciji da na treningu imamo kompletan sastav. Sad, postoje te tvrdnje da je trebalo da obezbedimo mnogo širi „roster“, ali podsetiću vas da nam je budžet bitno umanjen u odnosu na prošlu sezonu i da nam je manevar bio prilično sužen. No i takvi, desetkovani, uz zrnce sreće i malo više umešnosti, mogli smo da imamo bar neku pobedu više, jer je u većini mečeva bilo neizvesno. Ali, peh je bio što nismo imali dovoljno iskustva na pozicijama u organizaciji igre, a odsustvovali su igrači na koje je trebalo da se oslonimo – rezimira Milošević oskudan učinak u prvom delu sezone.

 Većina ili bar dobar deo menadžmenta drugih klubova reagovala bi tako što bi ceh platio trener, jer oduvek je struka plaćala za izostanak rezultata, ali u Konstantinu nisu ni pomislili da se zahvale Ljubiši Damjanoviću:

 –Damjanović ima svu neophodnu podršku! Verujem i da nam je kompaktnost i jedinstvo ekipe sada najbolje od početka sezone i da će se to videti i u našoj igri. Sa svima u ovoj ligi možemo da igramo. I ne samo da igramo nego i da pobeđujemo u kontinuitetu. Nikog ne potcenjujemo, ali verujem da imamo dovoljno kvaliteta i razloga za optimizam. Verujem i u momke i u stručni štab i siguran sam da nećemo ispasti iz lige. A onda, otom-potom. Nije ovo cilj koji nas zadovoljava, samo je potrebno da najpre promenimo način ponašanja i da trošimo samo onoliko koliko imamo. A verujem da će biti i više od ovoga čime sada raspolažemo – kaže Milošević pred početak odlučujućeg dela sezone.

 Vere u sebe je osnov svakog uspeha…

Leave a Reply