Konstantin će, prvi put u svojoj istoriji, gostovati u Starim Banovcima, malom mestu u Sremu, pored Stare Pazove. Odatle dolazi KK Dunav, klub koji dobija sve više simpatija košarkaške javnosti. Dunav je nedavno debitovao i na finalnom turniru Kupa Radivoja Koraća, a u Nišu je imao i veliku podršku svojih pristalica, koji su više nego korektno parirali armiji navijača Partizana. U ligi je trenutno šesti, sa pobedom manje od Spartaka koji je četvrti i zauzima poslednje mesto koje vodi u Superligu. Tamo gde i Dunav želi da bude…

U tom nastojanju, utakmica sa poslednjeplasiranim Konstantinom timu iz Banovaca dođe kao „zicer“. Nišlije se muče, u poslednjih mesec dana raskinuti su ugovori čak sa četvoricom igrača i ostalo je samo da još i teoretski ispadnu iz lige. No, Konstantin je u najvećem broju utakmica pokazao zavidno požrtvovanje, u brojnim porazima gubio je „na jednu loptu“ i nema nameru da ustukne ni u sutrašnjem duelu. Ipak, pred ovo gostovanje trener Ivan Simić suočio se sa velikim brojem izostanaka sa treninga, pa nije siguran u kakvom će se izdanju predstaviti publici u Sremu:

Iz raznoraznih razloga, nekolicina igrača ove sedmice nije redovno trenirala. Rendal, Stojanović, Dojčinović i Luka Živković prilično su ispali iz ritma, ali verujem da će sva četvorica putovati na utakmicu. Sad, u kakvom su „stanju“, to ćemo tek videti. Ali, to ne umanjuje našu želju da se što bolje suprotstavimo rivalu koji pokazuje visoke ambicije u svom debitantskom nastupu u Košarkaškoj ligi Srbije-kaže trener Nišlija Ivan Simić.

O Dunavu govori sa velikim poštovanjem:

To je tim koji na svim pozicijama ima proverene košarkaše. Najviše se ističe Zorčić, koji vlada reketom, ali ima i dobar šut, a na spoljnim pozicijama najopasniji su Malidžan i Nenadić. Jasno je, dakle, da samo dobrim defanzivnim izdanjem možemo da se odbranimo od Dunava-napominje Simić.

Utakmica u Starim Banovcima igra se u subotu, od 20 sati.

Leave a Reply