Konstantin nema veliku tradiciju u Košarkaškoj ligi Srbije, tek je treću sezonu prvoligaš, ali već postoje neke male tradicije, timovi koji mu više ili manje odgovaraju. OKK Beograd je ekipa koja, reklo bi se, baš leži Nišlijama, jer je u pet dosadašnjih utakmica Konstantin izgubio samo jednom. Stoga bi Nišlije trebalo da u nedelju otputuju u glavni grad sa mnogo optimizma:

Dobro se poznajemo. U Nišu smo ih ubedljivo dobili, ali sad su se pojačali na spoljnim pozicijama, gde su, po meni, najjači. Dobro smo se spremili ove sedmice, znamo šta rade, kako igraju i čime će nas napasti. Jedan od glavnih aduta u igri im je skok u napadu i na to ćemo morati da obratimo posebnu pažnju. Potrebno je da od samog početka utakmice uđemo u ritam koji nam odgovara, da nametnemo jaku odbranu i što brži napad i verujem da možemo da pobedimo-kaže kapiten Konstantina Mladen Vitković, koji je u prvom meču briljirao sa 30 indeksinih poena i šutem bez promašaja.

Centar Goran Ostojić razigrao se u prošlom meču sa Jagodinom, a veruje da će prostora za dobru igru imati i u Beogradu:

OKK Beograd je, mislim, slabiji na unutrašnjim u odnosu na spoljne pozicije. Ipak, ne smemo zanemariti činjenicu da gotovo svi igrači idu na skok i da im je to jedno od najjačih oružja. Ipak, u prvom delu sezone smo pokazali da smo bolja ekipa i ne vidim razlog da to ne učinimo i sada. Ne delimo utakmice na „domaće“ i „gostujuće“, na svim prethodnim gostovanjima igrali smo dobro i odgovorno i siguran sam da ćemo i u „Šumicama“ pružiti dobru partiju i, nadam se, nastaviti niz pobeda sa početka drugog dela sezone-kaže Ostojić.

Trenera Marka Cvetkovića svakako može da raduje uzlazna forma tima koji predvodi, a dobroj partiji nada se i u nedeljnom meču. Cvetković izuzetno poštuje svog starijeg kolegu Milovana Stepandića, ali veruje da u ovom meču ipak više zavisi od izdanja Konstantina:

Mislim da smo u toj prvoj pobedi nad OKK Beogradom pružili svoje najbolje izdanje u ovoj sezoni. U odnosu na taj meč, oni su se pojačali Kužetom, koji je prošle sezone igrao u Metalcu i Smiljanićem, nekada igračem FMP-a. Imaju atipičnu centarsku liniju, bez klasične petice, sa Radetićem i Stankovićem koji dosta šire igru i sami uzimaju šuteve za tri poena, a pritom svi idu na skok. Naravno, tu je i Malidžan, koji je na svim individualnim listama prvi ili je pri vrhu i to je, svakako, igrač koji zavređuje neku naročitu pažnju. Opet, želeo bih da se vratim na priču koju stalno potenciram, a to je da mi treba da gledamo sebe i da razmišljamo o svojoj igri, a siguran sam da možemo da pariramo ekipi iz Beograda. Trebalo bi da našom brzinom neutrališemo neku njihovu prednost u iskustvu, da stavimo meč pod kontrolu i nadam se dobroj utakmici. Malo je, za nas, neuobičajeno da meč igramo u nedelju, ali termin neće imati veću važnost. Ostaje nam dan više de se dobro pripremimo i da se maksimalno spremimo za utakmicu. Bez obzira na našu ubedljivu pobedu u Nišu, protivnik će imati naš maksimalan respekt, ali verujem da iz ovog duela možemo izaći kao pobednici-optimista je Cvetković.

Nedeljna utakmica u Beogradu počeće u 18 sati

Leave a Reply