Iako očajno stoje na tabeli, iako su šanse za opstanak objektivno svedene na teoriju, preostali deo sezone za Konstantin neće biti „liga bez briga“. Naprotiv, u niškom klubu rešeni su da ostatak takmičenja, a do kraja ima još 12 kola,  odigraju na maksimumu i da takvim stavom i razmišljenjem eventualno dođu u situaciju da se ponovo ponadaju nekom čudu. Ovog puta imaće i motiv više, jer u subotu će biti domaćini ekipi koja ih je najubedljivije porazila ove sezone. Konstantin je u Valjevu doživeo istinski debakl i Nišlije to nisu zaboravile.

Ivan Simić tada nije bio trener Konstantina, ali ni njemu ne manjka motiva. Ali, ni respekta prema subotnjem rivalu:

Metalac je ekipa koja je sa puno problema ušla u ovu sezonu. No, uspeli su da naprave i tim i rezultate. Povratkom Đukana Đukanovića dobili su sigurnost u organizaciji igre, tu su još i Dujković, Hukić, Brano Đukanović, Miloš Janković… Njihova najveća odlika je efikasnost, u proseku daju po 80 poena, pucaju iz svih oružja… Imaju i kvalitet i iskustvo i sigurno je da ćemo za rivala imati ozbiljnu i ambicioznu ekipu. No, ni mi nismo bez ambicija, bez obzira što stanje na tabeli to ne pokazuje-napominje Simić.

Nišlije su se psihološki uzdigle nakon prve pobede u sezoni, ali onda je usledilo bolno otrežnjenje u meču sa Beovukom

Teško nam je pao poraz od Beovuka i na prvih nekoliko treninga posle te utakmice bezvoljnost je bila uočljiva. No, uspeli smo nekako da se razmrdamo i sada smo ponovo naoštreni da damo sve od sebe. Više ništa ne planiramo, idemo od utakmice do utakmice u želji da u svakoj damo sve od sebe. Mali problem je odsustvo Bogavca sa treninga. Naš najbolji skakač je u Beogradu obnovio povredu tetive, svakodnevno ide na terapije i činimo sve da ga osposobimo za meč sa Valjevcima-kaže trener Konstantina.

Plej Jovan Anđelković uverava da Konstantin neće odstupiti od borbe i da Metalcu u Nišu sigurno neće biti lako:

Ne odustajemo, ma kako to u ovom trenutku deplasirano zvučalo. Nije lako u ovakvoj situaciji izvući ono najbolje iz sebe, ali mi smo sportisti i u svaki meč ćemo ući sa namerom da ga dobijemo. Metalac je ozbiljan tim, pokazali su to i pobedom nad Dinamikom u prošlom kolu, ali sigurno je da ni mi nismo potrošili sve naše ambicije i daćemo sve od sebe da u subotu stignemo do druge pobede. Pozivam one najzagriženije ljubitelje košarke da dođu i pomognu nam u nameri da se što bolje suprotstavimo kvalitetnom rivalu kakav je Metalac-poručuje Anđelković.

Zbog postavljanja podloge za tenis u Čairu, Konstantin i Metalac igraće u hali Osnovne škole „Dušan Radović“, a utakmica se igra u subotu, od 19.30 sati. Ulaz će biti slobodan.

Leave a Reply