Konstantin se zahuktao, „vezao“ četiri pobede u finišu sezone i sada ima priliku i da se još više primakne vodećem dvojcu koji je najbliži plasmanu u KLS. No, ispred Nišlija je i Mladost iz Smederevske Palanke, tim koji još ima šansi da u nekom „foto finišu“ pretekne Napredak ili Kolubaru i uhvati poslednji voz za ulazak u viši rang. Upravo se ova dva tima sastaju večeras u hali „Duško Radović“, a sve navedeno obećava zanimljivu utakmicu i, nadajmo se, dobru košarku.

 Mladost je treća, Konstantin četvrti na tabeli, dele ih dve pobede, ali i ubedljivih 15 poena razlike (84:69) za tim iz Podunavlja. Baš taj podatak i najviše „svrbi“ Nišlije, koje nisu zaboravile kako su „pokisle“ u prvom meču:

 –Sportski je i neka vrsta obaveze da se protivniku revanširate za ubedljiv poraz. Ipak, tada su bile drugačije okolnosti, sada je situacija takva da su oni još u igri za KLS, a mi više nemamo šansi. No, to ne znači da će njihov motiv biti veći. Kad se nešto mora, to donosi i određeni pritisak. Mi smo u jednom dobrom momentu, iza sebe imamo četiri pobede, ali svaka utakmica je i neko novo dokazivanje. Da ne prizivam malere, najzad smo kompletni, jer je Dušan Filipović trenirao čitave sedmice i igraće večeras. Nadam se najboljem – kaže trener Konstantina Marko Cvetković uoči sutrašnje utakmice.

 Mladost je na početku sezone bila glavni favorit za prvo mesto, ali je promenljiva forma dosta koštala. No, Đonlić, Janjušević, Beader iskusni su igrači koji će znati da kazne svaku grešku i eventualno slabije izdanje rivala:

 –Imaju i Kužetu, koji po svim informacijama neće igrati zbog povrede kolena, ali sigurno je da imaju kvalitet koji mora da se poštuje. Moramo da budemo maksimalno koncentrisani i čvrsti i da odigramo sa punom energijom kako bismo dobili utakmicu. Mislim da je neki recept za pobedu izdanje iz Kragujevca, sa izuzetkom onih uvodnih minuta u kojima nismo znali „gde smo“. Verujem da još nismo rekli sve u ovoj sezoni i da možemo do pobede kojom bi se približili trećem mestu, a ko ne želi stepenicu više taj i ne treba da se bavi sportom – napominje Cvetković.

 Konstantin i Mladost igraće u subotu od 19 sati, a ulaz u halu „Dušan Radović“ biće slobodan.

Leave a Reply