Nakon mesec dana pauze, u petak se nastavlja takmičenje u Drugoj muškoj ligi Srbije u kojoj košarkaši Konstantina biju grčevitu bitku za opstanak. U drugi deo sezone ulaze sa novim trenerom Slobodanom Nikolićem, koji je imao tek par dana treninga i kontrolnu utakmicu sa lokalnim Fer plejom da se upozna sa igračima, njihovim kvalitetom i navikama. Nikolić će na klupi Konstantina debitovati u meču sa prvoplasiranim timom lige  Slobodom i to na njenom terenu u Užicu, što baš i nije idealno. A možda i jeste, s obzirom na to da su šanse Nišlija u ovoj utakmici u svakom slučaju nevelike, pa se valja pripremiti za ono što dolazi. No, to ne znači da će Konstantin u Užicu unapred istaći belu zastavu…

Naprotiv! Trudićemo se da odigramo na svom trenutnom maksimumu i da se što bolje suprotstavimo ekipi koja je na dobrom putu da se plasira u viši rang, a ukoliko nam se ukaže i promil prilike da ih iznenadimo, pa pokušaćemo… Ipak, realno gledano, šanse za tako nešto su male, s obzirom na to da smo imali trojicu igrača koji su zbog fakultetskih obaveza morali da idu na skijanje, a Jovan Anđelković ima i dodatnih zdravstvenih problema, pa je njegov nastup u ovoj utakmici neizvestan. Sa druge strane, oni imaju iskusan tim koji je u prvom delu sezone izgubio samo jednu utakmicu, pa i da smo u optimalnom izdanju, bilo bi jako teško da im se suprotstavimo na pravi način – rekao je Slobodan Nikolić u najavi utakmice sa Slobodom.

Nekada legendarni igrač Crvene zvezde, a potom trener klubova iz Češke, Poljske, Rumunije, te nekolicine srpskih klubova, kaže da će ova utakmica imati značaja kada je kompozicija tima u pitanju, te da će na delu moći da vidi mogućnosti pojedinaca:

Znate, kad dođe novi trener, to je uvek neka nova šansa i za igrače. Neki momci koji možda nisu bili zadovoljni minutažom sada će imati priliku da se pokažu, a istovremeno, ovo im je šansa da demonstriraju od kakvog su „materijala“, kakav karakter imaju, jer ćemo igrati protiv najboljeg tima u ligi. Kažem, nadam se da ćemo se i u Užicu prikazati u dobrom izdanju, ali nama su mnogo važnije utakmice koje dolaze, jer, objektivno, nije bilo ni dovoljno vremena da se pripremimo na pravi način. Ali, već u Leskovcu, a potom i u Čairu protiv Žarkova, neće biti prostora za bilo kakve izgovore – napominje novi trener Konstantina.

Sloboda i Konstantin igraće u petak, od 17.30 sati.

Leave a Reply