U ligi u kojoj je već odavno među „otpisanima“, Konstantin ima neke svoje ciljeve. Iako je realnost surova, sportski je boriti se do kraja i ići na pobedu u svakom meču. Trener Slobodan Nikolić nastoji da ostvari napredak u igri, vidljiv u kontinuitetu, ali to je samo povremeno vidljivo. Nišlije su, nakon pobede nad Akademikom, i u Smederevsku Palanku otišle sa željom da možda načine iznenađenje, ali od toga nije bilo ništa. Nikolić se, objašnjavajući anomalije u igri, izrazio teniskim rečnikom…

Vodio sam tim u šest utakmica i mogu da svedem i neke utiske. A najjači je da mi, bez ikakvog pritiska na loptu, neobjašnjivo grešimo. Što kažu u tenisu, pravimo neizneđene greške. Kad god uradimo nešto dobro u igri i treba to da valorizujemo, mi „prodamo“ loptu ničim izazvani. Eto, i u Smederevskoj Palanci smo imali veoma dobar period u igri, iz velikog minusa stigli do 63:56, imali napad i onda im jednostavno predali loptu u ruke. Bojim se da taj problem nećemo rešiti ni u ovih preostalih sedam utakmica, ali moramo da radimo na tome i da se trudimo da iz meča u meč napredujemo. I u igri i u rezultatima – kaže trener Konstantina, koji je, podsetimo, stigao u Niš nekoliko dana pred početak drugog dela sezone.

U 20. kolu Druge lige Nišlije u petak dočekuju Pirot. Utakmica se igra dan ranije od uobičajenog subotnjeg termina, na molbu gostiju:

Treba nam pobeda! Ne toliko zbog plasmana, već zbog neke potvrde da, mada milimetrima, idemo napred. Oni su veoma dobra ekipa, što i plasman govori, četvrti su u ligi… Čitava prva petorka šutira za tri poena, imaju iskusne igrače na svim pozicijama. Mi imamo neke sitne problemčiće, ali verujem da ćemo nastupiti kompletni i sa velikom željom da ih nadigramo i pobedimo – kaže Slobodan Nikolić.

Konstantin i Pirot igraće u petak u Čairu, od 20.30 sati.

Leave a Reply