Superliga je najzad stigla u Čair, a Konstantin će, ruku na srce, najveće šanse za pobedu imati baš u prvoj utakmici. U Niš stiže Borac, svakako manjeg kvaliteta od onog koje poseduju Partizan i Mega Leks, pa će tim Marka Cvetkovića pokušati da već sutra ostvari prvi superligaški trijumf u ovoj sezoni. Isto tako verovatno razmišljaju i u Borcu, pa sve to obećava jednu zanimljivu utakmicu.

Konstantin će biti oslabljen izostankom plejmejkera Strahinje Stojačića, koji se povredio u meču sa Mega Leksom i sada čeka da spadne otok sa ozleđenog kolena, kako bi dobio preciznu dijagnozu i precizirano vreme za oporavak. U svakom slučaju, lucidni plej neće igrati u meču sa Borcem, ali to bitnije ne remeti pripremu utakmice:

Na žalost, ostali smo bez jednog igrača u rotaciji, a videćemo, na osnovu lekarskog izveštaja, hoćemo li uopšte moći da računamo na njega u Superligi. To je, svakako, hendikep za nas, ali na toj poziciji imamo i Vukana Stojanovića, a i ostatak spoljne linije preuzeće malo veći teret, pa ćemo to nekako nadomestiti – izvestio nas je trener Konstantina Marko Cvetković na konferenciji za novinare, a onda se okrenuo utakmici sa Čačanima, koji su dobili Nišlije u oba meča u Košarkaškoj ligi Srbije. No, Cvetković tome ne pridaje značaj:

Borac nas jeste dobio dva puta ove sezone, ali o tome uopšte ne treba razmišljati, jer i mi smo dobili prethodnih šest utakmica sa njima. Dakle, o nekakvom revanšu nema ni govora, naročito ne za ono što se desilo na poslednjoj utakmici sa njima. Jeste bilo nemilih scena, dešava se to u sportu, iako ne bi trebalo, ali sve je to posle bilo malo preuveličano. Jedino što je potrebno je da maksimalno upregnemo sve svoje kapacitete i da ih stavimo u funkciju igre, kako bismo mogli da računamo na dobar rezultat. Oni se, baš kao i mi, i u Superligi oslanjaju na sastav iz KLS, doveli su Andriju Bojića na poziciji centra, ali sve se i dalje vrti oko Avramovića i Mićovića, priključio im se i Radonjić, koji dobro igra, ali kvalitet imaju i Stevanović, Stanojević, pa i Mišković, koji je dobio na značaju u rotaciji – dobro je trener Nišlija skautirao protivnika.

Oba rivala u ovu utakmicu ulaze posle, reklo bi se, očekivanih poraza na startu Superlige. Nišlije su izgubile na gostovanju Mega Leksu, a Čačani su bili gosti Partizana. No, sigurno je da ni jednima ni drugima nije prijala ubedljiva razlika kojom su poraženi i sada oba tima žele da se pobedom što pre regenerišu:

I oni su, kao i mi, doživeli ubedljiv poraz u prvom kolu i sigurno je da žele da se u boljem izdanju prikažu već na ovoj utakmici, ali to hoćemo i mi i nadam se da ćemo željom, igrom i koncentracijom uspeti da stignemo do prve superligaške pobede. Nadam se i dobrom odzivu niške publike, nema puno utakmica u Superligi ove sezone i stoga je ovo jedna od retkih šansi da se vidi, nadam se, dobra košarka – rekao je Cvetković u najavi meča.

Kapiten Konstantina Nemanja Gudžić, kratko i jasno, veruje u pobedu:

Žestoko smo trenirali u proteklih mesec i po, što, na žalost, nije dalo rezultata u meču sa Megom, ali verujem da ćemo protiv Borca izgledati potpuno drugačije. Dobro se poznajemo sa Čačanima, znamo da su sjajni šuteri, da imaju odličan napadački potencijal, ali da ipak sve polazi od Avramovića, koji je bio prvi strelac KLS. Ipak, nadam se da ćemo, uz pomoć niške publike, odigrati dobru utakmicu i da ćemo upisati prvu superligašku pobedu – optimista je Gudžić.

Utakmica u Čairu igra se u sredu, od 20 sati, a cene ulaznica su popularne i iznose 100 dinara.

Leave a Reply