Kako odmiče sezona, košarkaši Konstantina beleže sve bolje rezultate. Što se igre tiče, još ima prostora za napredak, što potencira i trener Marko Cvetković, ali i to pokazuje koliko su vredni rezultati koje je niški tim postigao. U 11 kola, Nišlije su ostvarile devet pobeda i sada su na samo korak od plasmana na Finalni turnir Kupa Radivoja Koraća, koji će se treće sedmice februara odigrati upravo u Nišu. A bez Konstantina, jasno je, Kup u Nišu ne bi imao potpunu draž.

No, pred sobom će imati jedno od najvećih iskušenja u ovoj polusezoni. Sloga je u Kraljevu uvek opasna, a pogotovo sada, nakon što je iznenadila Borac u Čačku i stekla kakve-takve šanse da se i ona nađe na Kupu u Nišu. Kraljevčani, naime, imaju samo pobedu manje od Borca, dve od Smedereva i, baš kao i Napredak, imaju izgleda da se umešaju u borbu za odlazak na Kup Koraća, tim pre jer bi lako moglo da se dogodi da i četvrti tim naše lige stekne mogućnost da bude učesnik borbe za „Žućkovu levicu“.

Ovo je jedna od bitnijih utakmica za nas, jer Sloga je uvek neugodan protivnik, pogotovo kad igra pred svojom publikom. U meč ulaze sa velikim samopouzdanjem posle pobede nad Borcem u Čačku, ali, sa druge strane, siguran sam da se mi više pitamo. Ako od početka budemo zaigrali onako kako umemo, bez nekih većih oscilacija i sa potrebnom koncentracijom, siguran sam da možemo da nastavimo pobednički niz – podsetio je mladi Lazar Mladenović na činjenicu da i Konstantin može da se pohvali dobrom formom, posle pet uzastopnih pobeda.

Slogu sa klupe predvodi Zoran Petrović, nekadašnji igrač više niških klubova, sa kojim se trener Konstantina Marko Cvetković dobro poznaje:

Imali smo Zoki i ja više susreta u karijerama, visoko cenim njegovo košarkaško znanje i iskustvo. Sloga je sada u igri za Kup, a još opipljiviju šansu imaće ako dobiju i nas i to dovoljno govori o nekim njihovim motivima pred ovu utakmicu. Koliko joj ozbiljno pristupaju pokazuje nam i to što su, hajde da napravim takvo poređenje, između „Arene i „Pionira“ izabrali ovu manju halu. Dakle, trebalo je da igramo u novosagrađenoj dvorani, u petak pred TV kamerama, ali oni su potom promenili mesto odigravanja utakmice i odabrali popularnu „Kutiju šibica“ u kojoj je manji kapacitet, ali je podrška publike znatno izraženija. Oni su ekipa koja je, osim te utakmice sa Spartakom, koju su izgubili baš u velikoj dvorani, igrala uglavnom dobro u ovoj polusezoni. Imaju i propoznatljiv stil igre, doduše u smanjenoj rotaciji, ali su u Čačku bili jači za Stefana Matovića, koji se oporavio od povrede, vratio se u stroj i sigurno je veoma značaj u njihovom „rosteru“ – posvetio je trener Konstantina dosta vremena subotnjem rivalu na redovnoj konferenciji za novinare.

A onda se Cvetković okrenuo svom timu od koga očekuje, pre svega, pravilan pristup i koncentraciju svih 40 minuta:

Meni je najbitnije kako ćemo mi da izgledamo na terenu. Vrlo je bitno da u meč uđemo najjače što možemo, da izbegnemo ona „toplo-hladna“ izdanja koja nas prate u zadnje vreme, ali čak i ako je tako, nakon labavog izdanja protiv Vojvodine, u Kraljevu bi trebalo da budemo na nekom svom nivou. Uostalom, zna se šta nam ova utakmica donosi, iako je nama svaka važna, ali imamo priliku da već sada obezbedimo plasman na Kup i sigurno je da nećemo bežati od toga. Dakle, očekujem da muški odigramo, čvrsto i agresivno i u odbrani i u napadu i sigurno je da ćemo „napasti“ pobedu, a ako do nje stignemo, eto nas na Kupu u igri, a ne na tribinama – slikovit je bio trener Nišlija.

Utakmica se igra u subotu, od 19.30 sati.

Leave a Reply