Nakon šest poraza u nizu na startu sezone Konstantin su gotovo svi otpisali. Pa ipak, u niškom timu i dalje veruju da je još rano za takve ocene i ne odustaju od namere da se bore do kraja, a još nije odigrana ni petina utakmica. No, posle ovako lošeg starta Nišlijama je ponajmanje do priče i zato jedva čekaju da izađu na teren i pokažu da njihova spremnost na borbu nije samo prazna priča.

Na konferenciji za novinare pred meč sa Mladošću, plejmejker Jovan Anđelković izneo je rešenost tima da ne posustane:

Nije lako posle ovih 0-6, veliki je pritisak na nama, ali niko od nas ne sumnja u pobedu protiv Mladosti. Kako sezona odmiče igramo sve bolje, spremniji smo i verujem da možemo da preokrenemo stvari u svoju korist. Mladost je dobra ekipa, u vrhu je tabele, ali verujem da smo i mi u usponu forme i daćemo sve od sebe da večeras ostvarimo prvu pobedu. Nismo to do sada rezultatima zaslužili, ali bilo bi lepo kada bismo imali i podršku niške publike, jer bi onda i naše šanse bile veće-kaže 20-godišnji organizator igre niškog tima.

Trener Predrag Jaćimović hvali predanost svojih momaka i hrabri ih da budu istrajni u želji da podignu nivo igre i rezultata:

Trude se, pokušavaju da se poprave, treniraju i povređeni. A i te povrede su stigle kao posledica jakih treninga, jer ipak je sezona u jeku i ne bi valjalo da popuštamo. Ipak, jak je voljni momenat s obzirom na to u kakvoj smo situaciji i ja verujem da večeras možemo do pobede-kaže Jaćimović.

I zaista, jedna nevolja nikad ne dolazi sama. Usled brojnih povreda, tim je na treningu bio gotovo desetkovan. Mladenović zbog povrede zgloba ne trenira od prošle sedmice, nije igrao ni protiv Dinamika. Šišić, Gaćinović i Rendal su takođe „roviti“ i tek su se danas uključili u trenažni proces, a u sredu je Stefan Stefanović zadobio distorziju zgloba na večernjem treningu i pod velikim je znakom pitanja za subotnju utakmicu.

Ko će od svih ovih povređenih igrati u subotu, ni ja ne znam, ali iskreno se nadam da će se svi obući dresove, a u kojoj meri će moći da pomognu-videćemo. No, mogu da kažem da najzad imamo igru i to me svakako raduje. U poslednje dve utakmice izgubili smo na jednu loptu, momci sve više liče na tim i pokazuju neki kvalitet i na treninzima i na utakmicama. Sad, otišao nam je i Gudžić, ali daću malo više prostora nekim drugim igračima, a na njima je da je iskoriste-kaže trener Nišlija koji planira da u subotnjoj utakmici promoviše i neke mlade igrače, članove kadetske ekipe Konstantina.

Pred niškim timom sada je utakmica sa Mladošću iz Zemuna, koja ima samo dva tesna poraza i to od Tamiša (68:67) i Dinamika (66:62), oba u gostima:

-Pred sobom imamo dobru i iskusnu ekipu, koja možda sad igra i bolje igra nego na početku sezone. Na pleju imaju Borisa Bakića, Kužeta je odličan bek, Andrija Bojić godinama već ima najbolju statistiku u ovoj ligi, tu su i Beader, Bulatović, Kočović… Nedavno je Gagi Nikolić preuzeo Karpoš Sokole, ali oni ne posustaju. Naprotiv! Nisu prekidali rad kad se završila prošla sezona, nastavili su sa treningom i to im se sada isplaćuje. Biće teško, ali takve su nam bile sve utakmice u ovoj sezoni. Ja sam zaista ohrabren načinom na koji momci treniraju i pored svih ovih nedaća koje su nas spopale, ovo je sada takmičarska ekipa i mislim da ćemo tek da budemo konkurentni, naročito kad budemo doveli još dvojicu igrača, a na to imamo pravo. Verujem da ćemo igrati dobro, a da li ćemo pobediti, to ćemo videti, jer ishod ne zavisi samo od nas-kaže Jaćimović uoči utakmice koja bi mnogo toga mogla da promeni na bolje.

Konstantin i Mladost igraće u subotu, od 19.30 sati, karta za ulaz u Čair košta 100 dinara.

 

Leave a Reply